Komentara: 9
Pregleda: 3889

"Dani Srpske u Srbiji" od 16. do 20. septembra

14.09.2017. u 15:50h
Izvor: Subotica.com
Od subote do srede, 20. septembra u Subotici će  treći put po redu biti održani  „Dani Srpske u Srbiji“. Organizator manifestacije, koja se ove godine održava u 20 gradova u Srbiji, je Predstavništvo Republike Srpske.
"Dani Srpske u Srbiji" od 16. do 20. septembra

Cilj manifestacije, koja se širom Srbije održava od 2013. godine, je promocija privrede, nauke, kulture i sporta Republike Srpske. „Dani Srpske u Srbiji“ će ove godine okupiti preko 800 učesnika u  preko 30 programa.

U Subotici program će početi u subotu, u 19 časova, kada će u Srpskom kulturnom centru biti izvedena monodrama „Vuk Karadžić“ Ljuba Božovića, po tekstu Milovana Vitezovića. Manifestacija će biti nastavljena koncertom Gudačkog orkestra Banjalučke filharmonije u Velikoj većnici Gradske kuće, u nedelju u 19 časova. U ulozi dirigenta biće Ivan Otašević.

Pored kulturnih programa sa idejom očuvanja  tradicije srpskog naroda, manifestacija će kao i prethodnih godina, ponuditi i sportske sadržaje. U Hali sportova u utorak, 19. septembra od 18 časova biće održano finale „Zavičajnog kupa Republike Srpske“ u malom fudbalu.

- To je kup koji se održava u četiri regionalna centra u Beogradu, Zrenjanjinu, Subotici i Novom Sadu. Tokom jula i avgusta odigrane su kvalifikacione utakmice. Najbolje ekipe su imale četvrtfinale i polufinale u Zrenjaninu početkom septembra. Došli smo do najboljih ekipa u konkurenciji pionira, veterana i seniora i finale će se održati u Hali sportova. Kao domaćini, potrudili smo se da sve maksimalno bude pripremljeno, poznato je da smo dobri organizatori i zato nam je i pripala čast da ove godine budemo domaćini Kupa Republike Srpske, na kojem će biti prisutan direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, gospodin Mlađan Cicović, predstavnici Ministarstva omladine i sporta Republike Srpske, kao i legende našeg fudbala Vladimir Petrović Pižon i Dule Savić. Posle finala, u restoranu „Spartak S“ biće priređena zabava za goste - kaže Milorad Ćopić, predsednik Zavičajne zajednice „Republika Srpska“.

Manifestacija će biti završena promocijom privrednih potencijala Republike Srpske u Regionalnoj privrednoj komori u sredu, 20. septembra od 11 časova, kada će biti uprličen i susret sa domaćim privrednicima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 3889

Povezana vest

Povezane teme

zavičajna zajednica republika srpska subotica

republika srpska

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.