Komentara: 0
Pregleda: 2904

Dani ekologije grada Subotice

30.05.2011. u 15:57h
Izvor: RTV Yueco
Dani ekologije grada Subotice

Konkurs za nevladine organizacije koji je raspisao gradski Fond za zaštitu životne sredine završava se sutra, rečeno je prilikom najavljivanja događaja koji se planiraju povodom Svetskog dana životne sredine. Tokom nedelje biće održana predavanja na temu otpada, o flori i fauni, završetku projekta Vodovoda “Vodonaša grada”, a kruna svega biće manifestacija pod nazivom “Ekološka ulica”.

Grad je pripremio specijalan program od 30. maja do 6. juna povodom Svetskog dana životne sredine 5. juna. Drugu godinu za redom Subotičani će da uzmu učešće u akciji “Veliko spremanje Subotice” i za sada se prijavilo oko 4000 građana. Akcija se realizuje 4.juna, a počinje na Paliću kod Velike terase u 9 časova.

Subotica je jedan od retkih gradova koja ima usvojen Lokalni akcioni plan upravljanja otpadom. Lokalna samouprava je izdala i 12 dozvola operaterima za razvrstavanje papira, plastike i metala. O trenutnim problemima sa upravljanjem otpadom biće reči sutra u okviru programa “Recikliraj za čistiju životnu sredinu”, koji će se održati u Plavoj sali sa početkom u 11 časova.

U sredu u Zološkom vrtu na Paliću biće održano predavanje o “Zbrinjavanju i rehabilitaciji povređenih i bolesnih zaštićenih i strogo zaštićenih divljih životinja” u zološkom vrtu na Paliću.

U ponedeljak biće održana manifestacija pod nazivom “Ekološka ulica” od 18 do 21 čas. Biće to prilika da se predstavi lokalna samouprava, javna i komunalna preduzeća, obrazovne i zdravstvene ustanove, sportska društva i drugi čija je oblast vezana za zaštitu i unapređenje životne sredine. U lokalnoj samoupravi kažu da njihovi “Dani ekologije” ne koštaju više od 150.000 dinara, jer imaju mnogo sponzora.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2904
Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

velika terasa palić

veliko spremanje subotice

ekološka ulica

ekologija

dani ekologije

veliko spremanje grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.