Komentara: 15
Pregleda: 7111

Dani crnogorske kulture u Subotici od 8. do 11. maja

04.05.2018. u 14:51h
Izvor: Subotica.com
Po prvi put kao manifestacija u trajanju od više dana, Dani crnogorske kulture održaće se od 8. do 11. maja u našem gradu. Posetioce očekuje raznovrstan kulturno-umetnički i zabavni program, dok će centralna proslava biti Crnogorsko veče u restoranu "Spartak".
Dani crnogorske kulture u Subotici od 8. do 11. maja

Udruženje Crnogoraca Subotice osnovano je 2011. godine, s ciljem okupljanja članova i prijatelja na ovom prostoru koji potiču iz Crne Gore. Godišnje ogranizuju od tri do četiri kulturna dešavanja u našem gradu, a ove godine su se odlučili da po prvi put organizuju manifestaciju u trajanju od nekoliko dana.

- Ove godine smo se odlučili da napravimo jednu manifestaciju u vezi sa kulturom i običajima Crne Gore, a koja će u više dana ponuditi raznovrsne sadržaje za svačiji ukus - kaže Rade Bulatović, predsednik Udruženja Crnogoraca Subotice.

Tako će se prva dva dana, 8. i 9. maja, prikazivati po pet dokumentarnih filmovi Živka Nikolića, u Art bioskopu "Lifka", od 19 časova. Kratkim filmovima u trajanju od 10 do 12 minuta, predstaviće se običaji naroda Crne Gore.

Trećeg dana biće priređena predstava "Kanjoš Macedonović" u izvođenju KUD "Kruščić", dramske sekcije "Luča", u Dečjem pozorištu Subotica, s početkom u 20 časova, dok će se završno, kulturno-umetničko i zabavno Crnogorsko veče, održati u restoranu "Spartak" u petak, 11. maja, s početkom 20 časova. Među glavnim učesnicima programa biće Merima Njegomir i Igor Đurović, u pratnji narodnog orkestra Radio-televizije Vojvodine.

Dani crnogorske kulture u Subotici od 8. do 11. maja

- Prošle godine smo počeli sa Crnogorskom večeri, koja je trebalo da predstavlja vid okupljanja i evociranja uspomena koje vuku korene iz Crne Gore. Ove godine želimo da to postane tradicija, stoga će veče otvoriti gusle, a potom će uslediti bogat kulturni program, u sklopu kojeg će nastupiti i KUD "Mladost" sa crnogorskim i srpskim igrama, kao i pesnikinja Nataša Karadžić, koja će biti i moderator programa - najavio je Bulatović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 7111

Povezane vesti

Povezane teme

udruženje crnogoraca subotica

crnogorsko veče

dani crnogorske kulture

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.