Komentara: 11
Pregleda: 3410

Dani "Balinta Vujkova"

17.10.2013. u 22:24h
Na današnjem otvaranju Dvanaestih dana hrvatske knjige i reči „Balint Vujkov“ u Tavankutu, kojem su prisustvovali predsednici Republike Hrvatske i Republike Srbije, Ivo Josipović i Tomislav Nikolić, u ime Gradskog veća Grada Subotice prisutnima se obratio član Gradskog veća zadužen za kulturu, Miloš Nikolić.
Dani "Balinta Vujkova"

U svom obraćanju, Nikolić je istakao kako je važno što Dani „Balinta Vujkova“ počinju upravo u školi u kojoj se nastava odvija na hrvatskom jeziku jer se na taj način pokazuje značaj obrazovanja na maternjem jeziku.

Kao predstavnik Gradske uprave Grada Subotice, koja je od samih početaka bila partner hrvatskoj zajednici u očuvanju i negovanju njene kulture i jezika, Nikolić je iskazao svoje zadovoljstvo brojnošću dece i nastavnika koji su prisustvovali otvaranju Dana „Balinta Vujkova“.

Tom prilikom izvedena je dečija predstave po pripovetkama ovog sakupljača narodnog blaga. Sutra u 15 časova počinje stručni skup u Gradskoj biblioteci, a pre toga će biti položeni venci na bistu Balinta Vujkova. Od 19 časova će bit održano književno veče, a u subotu od 19:30 časova na sceni Jadran nastupiće Hrvatsko prozorište iz Pečuja sa predstavom Svest, Antuna Kragaića.

Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 3410
Povezane teme

miloš nikolić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.