Komentara: 40
Pregleda: 6805

Danas se ponavljaju izbori na četiri biračka mesta u Subotici

01.07.2020. u 09:01h > 17:00
Izvor: Subotica.com
U 7 časova otvorena su četiri biračka mesta u Subotici na kojima će biti ponovljeno glasanje, zbog, kako se navodi, tehničkih nepravilnosti. Glasanje će se obaviti za liste koje su se kandidovale za pokrajinski i republički nivo. Birališta će biti otvorena do 20 časova.
Danas se ponavljaju izbori na četiri biračka mesta u Subotici

Republička izborna komisija naložila je da se ponove izbori na 234 biračka mesta širom Srbije. Izbori će biti ponovljeni zbog različitih nepravilnosti, mahom tehničke, odnosno administrativne prirode. U Subotici će izbori biti ponovljeni na četiri biračka mesta - na jednom za pokrajinske, a na tri za republičke liste.

Ponavljanje glasanja za pokrajinske liste biće na biračkom mestu 32  koje se nalazi u OŠ "Matko Vuković - mala škola", zatim (za republičke) na BM18 - MZ "Zorka" ambulanta, BM82 - OŠ "Vuk Karadžić" na Rati i BM95 - OŠ "Hunjadi Janor".

Republička izborna komisija nije imala prigovore na liste za subotički parlament, baš kao što je ranije i Gradska izborna komisija konstatovala, naglasivši da su izbori protekli u najboljem redu, tako da su rezultati za Gradsku skupštinu, proglašeni još 22. juna, konačni.

Danas se ponavljaju izbori na četiri biračka mesta u SuboticiDanas se ponavljaju izbori na četiri biračka mesta u Subotici

Pored Subotice, izbori će biti ponovljeni i na dva biračka mesta u Bačkoj Topoli. U Vojvodini je naloženo ponavaljanje na ukupno 23 biračka mesta.

Priliku da glasaju građani koji po mestu prebivališta pripadaju navedenim biračkim mestima moći će da glasaju do 20 časova, a preduslov je da se nalaze na Biračkom spisku i da mogu da se identifikuju ličnim dokumentom sa slikom. Na glasačim mestima biće samo liste za pokrajinski i republički parlament. Glasači će morati da se pridržavaju mera zaštite u skladu sa epidemiološkom situacijom, odnosno da nose maske za preko usta, koje će biti obezbeđene i na glasačkom mestu.

Na biračkim mestima na kojima se ponavlja glasanje izabran je novi birački odbor, na kojem nisu osobe koje su bile angažovane u prijašnjem sastavu.

UŽIVO

Danas se ponavljaju izbori na četiri biračka mesta u Subotici 15:00 - Po nezvaničnim podacima, do 14 časova svoje biračko pravo iskoristilo je oko 11 odsto građana. Kako smo saznali na biračkim mestima, u ranim jutarnjim časovima pravo glasa iskoristili su mahom penzioneri, dok se veći broj glasača očekuje posle radnog vremena i kada spadnu temperature.

Konačni rezultati izbora za Gradsku skupštinu (izvor: Gradska izborna komisija)

rBR Lista Glasova (%)
1 “Aleksandar Vučić - za našu decu” 24.286 (41,72%)
2 “Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka” 1342 (2,31%)
3 “Ruska stranka - Igor Petrov” 968 (1,66%)
4 “Savez vojvođanskih Mađara- Ištvan Pastor” 17131 (29,43%)
5 “Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije” 3079 (5,29%)
6 “Bunjevci za Suboticu - Savez bačkih Bunjevaca” 1774 (3,05)
7 “Vojvođanski front - Ujedinjeni za demokratsku Suboticu” 3000 (5,15%)
8 Jene Maglai - Grupa građana “Pokret građanske Subotice” 3617 (6,21%)
9 Hrvatski demokratski forum 735 (1,26%)

 

Danas se ponavljaju izbori na četiri biračka mesta u Subotici

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 40
Pregleda: 6805

Povezane vesti

Povezane teme

izbori2020

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.