Komentara: 0
Pregleda: 4735

Danas se obeležava svetski Dan srca

29.09.2012. u 20:40h
Izvor: RTV Yueco
Tema ovogodišnjeg obeležavanja Dana srca je promocija zdravlja i primarna prevencija bolesti srca i krvnih sudova, jer one spadaju u bolesti koje se mogu sprečiti.
Danas se obeležava svetski Dan srca

Tim povodom u holu Hotela Galerija organizovan je besplatan pregled šećera u krvi, holesterola i krvnog pritiska. Ovu akciju organizovali su Zavod zajavno zdravlje Subotica, Dom zdravlja, Apoteka Subotica, Crveni krst i Centar za promociju zdravlja.

Ovakvi pregledi sve su posećeniji u Subotici, jer kako kažu i sami sugrađani, osim što mogu besplatno da se pregledaju, ne moraju da čekaju kod lekara po nekoliko sati, a zaobilaze i komplikovanu birokratiju.

Mnogi od uzroka bolesti srca se nalaze u našem načinu života i našim navikama. Kada bi se o tome više vodilo računa, doktori kažu, da ne bi bila ovolika proširenost ovih bolesti u našoj zemlji, ali i širom sveta. Bolest srca i krvih sudova je prva u grupi smrtnih bolesti, ali se smatra da bi određeni način ponašanja, koji podrazumeva zdraviji način života, sprečio 2/3 novonastalih slučajeva bolesti.

Danas se obeležava svetski Dan srca

Ono što u ZZJZ izdvajaju kao pozitivnu činjenicu jeste da se na ovakvih besplatnim testiranjima sve češće pojavljuju i mlađe osobe koje dolaze čisto preventivno, mada i dalje najčešće dolaze sugrađani koji već imaju određenih poteškoća sa srcem.

Danas se obeležava svetski Dan srca

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4735

Povezana vest

Povezane teme

svetski dan srca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.