Komentara: 0
Pregleda: 2266

Danas počinje upis prvaka

01.04.2014. u 04:48h
Izvor: RTV Yueco
Upis učenika u prvi razred osnovne škole počinje danas i trajaće do 30 maja. Roditeljima osim pripreme dokumentacije i opremanja đaka prvaka predstoji još jedan važan zadatak, a to je priprema deteta za polazak u školu- jedan od najbitnijih događaja u životu svakog deteta. Roditelji u ovom procesu nisu prepušteni sami sebi već im u tome pomažu, kako predškolska ustanova tako i škola koju će detete pohađati od septembra.
Danas počinje upis prvaka

Polazak deteta u prvi razred osnovne škole donosi određene novine u životu i organizaciji cele porodice. Međutim, pedagozi kažu da dete ne bi trebalo posebno opterećivati pripremama za polazak u školu, već da treba kroz svakodnevne aktivnosti što više da razgovarati sa detetom i da raditi na razvoju njegove samostalnosti.

OŠ „Kizur Ištvan“ sledeće školske godine upisuje 3 odeljenja na srpskom i jedno ili dva odeljenja na mađarskom nastavnom jeziku, što je uobičajena kvote ove škole i prethodnih godina. Kako bi upoznali roditelje i buduće đake sa radom i organizacijom škole, u ovoj obrazovnoj ustanovi u sredu 2. aprila od 14-15,30 časova organizuju Otvorena vrata.

Za upis učenika u prvi razred osnovne škole potreban je original izvoda iz Matične knjige rođenih, potvrda o obavljenom lekarskom pregledu, a uverenje o završenom predškolskom programu će roditelji naknadno dostaviti školi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2266
Povezane teme

upis prvaka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.