• Pregleda: 1675

Danas na Festivalu evropskog filma

Danas na Festivalu evropskog filma

Pretposlednje večeri Festivala evropskog filma na Paliću biće prikazana poslednja dva filma iz Takmičarske selekcije koja se nadmeću za Zlatni toranj. Od 21 čas na Letnjoj pozornici biće film „Bez ljubavi“ Andreja Zvjagniceva, najvećeg ruskog sineaste svoje generacije, starog znalca palićke publike, koji ovoga puta donosi priču o razvodu Ženje i Borisa i traumi kroz koju zbog toga prolazi njihov sin Aljoša. Na istom mestu od 23.10 časova biće prikazana „Nežna žena“ ukrajinskog reditelja Sergeja Loznica o ženi koja, zbog muža u zatvoru, pokušava da se suprostavi nepravdi i nasilju.

„Paralele i sudari“ u bioskopu „Eurocinema“ od 16.30 časova donose „1945“ Ferenca Tereka, a od 18.30 časova tu će biti film „Slava“, rediteljskog dvojca Kristine Grozeve i Petra Valchanova, o borbi Canka Petrova da povrati svoj sat, a time i dostojanstvo.

U Art bioskopu „Aleksandar Lifka“ od 16.30 časova biće prikazan „Snevani snegovi“ Bičkei Zoltana (Novi mađarski film), a u 18.30 film Nevia Marasovića „Goran“ (Hrvatska u fokusu).

U Filmskom klubu Otvorenog univerziteta u 18 časova biče prikazan austrijski film „Tri farmera i sin“ Sigmunda Štajnera (Eko dox).

U bioskopu „Abazija“ na Paliću u 19 časova počinje SHORT MATTERS – nominacij ekratkih filmova za evropsku filmsku nagradu 2016, dok će u 21.30 program nastaviti filmovi iz selekcije „Mladi duh Evrope“ - „Letnji filma“ Emanuela Mare, „Tuga neće trajati večno“ Alekseja Dimitrova, „After school knife fight“ Karoline Pogi i Džonatana Vinela, „Kamen u ruci“ Stefana Ivančića, „Zarazna hrabrost“ Igora i Ivana Buharova i „Revolucionarni dom“ Seada Šabotića.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.