Komentara: 1
Pregleda: 2770

"Dan talenata" u OŠ "Majšanski put"

07.10.2013. u 16:19h
Izvor: RTV Yueco
Obeležavanje Dečje nedelje u OŠ „Majšanski put“ započeto je „Danom talenata“ kada su talentovani učenici ove škole prikazali drugarima i celoj školi svoje talente. Škola „Majšanski put“ jedina je subotička škola koja je registrovana kao Centar za talente i neguje talente iz oblasti sporta i likovne kulture. „Dan talenata“ stručno i finansijski je podržalo Vojvođansko veće za podrški talentovanim učenicima.
"Dan talenata" u OŠ "Majšanski put"

Učenici od prvog do osmog razreda OŠ „Majšanski put“ su na 14 štandova u svečanoj sali škole prikazali drugim učenicima i kolektivu škole svoja umeća iz raznih oblasti. Mladi, talentovani đaci su u okviru štandova pokazivali šta je to čime se bave u okviru sekcija koje pohađaju. Svoje umeće prikazali su između ostalih mali matematičari, učenici koji su talentovani za jezike, likovnu kulturu, muzičko ili neki sport.

OŠ „Majšanski put“ je jedna od 8 škola u Vojvodini, a jedina u Subotici registrovana kao Centar za talente, što znači da se u ovoj obrazovnoj ustanovi posebno obraća pažnja i radi se sa talentovanom decom iz oblasti sporta i likovne kulture. Ove godine je po prvi put organizovan „Dan talenata“ kada je data prilika učenicima i njihovim nastavnicima da pokažu drugim đacima i celom školskom kolektivu šta je to čime se bave u okviru sekcija koje pohađaju, kao i da prikažu talente koje poseduju.

„Dan talenata“ je prvo u nizu dešavanja u okviru obeležavanja „Dečje nedelje“ u OŠ „Majšanski put“. Cele nedelje je za učenike ove škole organizovano niz dešavanja, ali po odluci Đačkog parlamenta, za razlikju od nekih škola u kojima za vreme trajanja Dečje nedelje nema odgovaranja, kontrolnih zadataka i časovi su skraćeni, u ovoj školi to neće biti slučaj.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2770
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.