Komentara: 2
Pregleda: 5030

Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nesreća

28.11.2012. u 14:36h
Izvor: Radio Subotica
Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nesreća

Obeležavanjem Međunarodnog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda apeluje se na građane da poštuju saobraćajne propise, a na državne organe da preduzmu sve potrebne mere da bi se smanjio broj nezgoda na našim putevima.

Prema podacima odeljenja Saobraćajne policije u Subotici od početka godine dogodila se 541–na saobraćajna nezgoda, 262 lica su nastradala, od kojih je, do kraja okrobra, 19 preminulo, dok je 88 osoba zadobilo teške telesne povrede, a 254–voro je lakše povređeno. Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda su: ne prilagođena brzina vožnje, ne ustupanje prava prvenstva prolaza, vožnja pod dejstvom alkohola i bez položenog ispita. U zimskom periodu posebno je potrebno da vozilo u saobraćaju bude tehnički ispravno.

Auto moto savez Srbije sprovodi akciju " Ispravno vozilo–bezbedno vozilo", pa vozači mogu besplatno da provere ispravnost svog automobila. Za bezbednost u saobraćaju važno je brzinu vožnje prilagoditi uslovima na putu, poštovati saobraćajne propise, kao i međusobna tolerancija svih učesnika u saobraćaju

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5030
Povezane teme

saobraćajna policija

saobraćajna nesreća

dan sećanja na žrtve saobraćajnih nesreća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.