• Pregleda: 4689

Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nesreća

Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nesreća

Obeležavanjem Međunarodnog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda apeluje se na građane da poštuju saobraćajne propise, a na državne organe da preduzmu sve potrebne mere da bi se smanjio broj nezgoda na našim putevima.

Prema podacima odeljenja Saobraćajne policije u Subotici od početka godine dogodila se 541–na saobraćajna nezgoda, 262 lica su nastradala, od kojih je, do kraja okrobra, 19 preminulo, dok je 88 osoba zadobilo teške telesne povrede, a 254–voro je lakše povređeno. Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda su: ne prilagođena brzina vožnje, ne ustupanje prava prvenstva prolaza, vožnja pod dejstvom alkohola i bez položenog ispita. U zimskom periodu posebno je potrebno da vozilo u saobraćaju bude tehnički ispravno.

Auto moto savez Srbije sprovodi akciju " Ispravno vozilo–bezbedno vozilo", pa vozači mogu besplatno da provere ispravnost svog automobila. Za bezbednost u saobraćaju važno je brzinu vožnje prilagoditi uslovima na putu, poštovati saobraćajne propise, kao i međusobna tolerancija svih učesnika u saobraćaju

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

2
nana Odgovori
Vreme je da se vozači dozovu pameti 90% saobraćajnih udesa prouzrokuju bahati(manijaci) i pijani vozači(budale) Može i obrnutim redom.
aleksandar Odgovori
vozač sam i treba da se dozovem pameti?nana,razmisli malo da li je ikom na pameti kad sedne za volan da će napraviti nezgodu.treba svi da se pridržavaju saobraćajnih propisa pešak,biciklista,vozači,ali nezgode se dese i šta sad treba da se svi ubijemo zbog toga?mene lično nervira kad vidim da vode dete uz trotoar,a ovamo su savesni roditelji.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.