Komentara: 1
Pregleda: 3659
Foto

"Dan pešačenja" u subotu i u našem gradu

09.09.2021. u 15:13h
Izvor: Subotica.com
"Dan pešačenja" u subotu i u našem gradu

Nacionalnoj akciji pešačenja u subotu pridružiće se i naš grad. Sportsko-rekreativna akcija „Dan pešačenja“, koji organizuje Planinarski savez Srbije, a kod nas Planinarski klub „Spartak“, održaće se na tri staze u Subotici.

- Prva lokacija je Palić, gde je okupljanje učesnika u 8.45 časova kod Vodotornj. Ići ćemo na tri staze. Jedna je 10 kilometara ka Tresetištu, druga će obići jezero Palić i duga je između 13 i 14 kilometara, treća staza je najkraća i ide od Vodotornjam, ka Muškom štrandu do vinarije Gubiček i nazad do Velike terase – najavila je Andrea Štraka, potpredsednica PK „Spartak“. – Druga lokacija će biti u Bačkoj Topoli, gde je okupljanje kod Poljoprivredne škole. Pešaci će obići Zobnatičko jezero a ta staza je 13 kilometara, sa mogućnošću skraćenja jer su nam najavljena deca iz vrtića.

"Dan pešačenja" u subotu i u našem graduZbog  kontrolisanog broja učesnika, svi zainteresovani mogu da se prijave na info pultovima, kako bi pešačenje bilo u manjim grupama. Start kod Vodotornja na Paliću ozvaničiće Nataša Aleksić, članica Gradskog veća za sport i omladinu.

- Ne možemo da pozovemo na masovnost, ali pozivamo građane da se priključe na jednoj od ove tri staze, odvoje slobodno vreme i subotnje prepodne provedu u prirodi i svi zajedno budemo korak bliže zdravlju – poručila je Nataša Aleksić.

"Dan pešačenja" u subotu i u našem graduPo rečima dr Zorice Dragaš, specijaliste socijalne medicine Zavoda za javno zdravlje Subotica, ova manifestacija na pravi način promoviše zdrav način života i stvaranje korisnih navika.

- Usmerena je na ukupno stanovništvo, bez obzira na uzrast  i pol. Prevencija masovnih, hroničnih nezaraznih bolesti, smanjenje stope oboljevanja i umiranja od njih je upravo zdrav način života – pravilna ishrana i svakodnevna fizička aktivnost primerena godinama i zdravstvenom stanju – objašnjava dr Dragaš. – Raniji podaci govore polovine stanovništva nema minimum fizičke aktivnosti, što je pola sata dnevno brzog hoda. „Život je kretanje“, rekli su antički mislioaci. I zato krenimo u susret svom zdravlju. Za vreme manifestacije biće poštovane sve mere i preporuke usled infekcije kovid 19.

"Dan pešačenja" u subotu i u našem graduDa je pešačenje najlepši i najlakši vid rekreacije poručio je i Marko Marjanušić, predsednik Asocijacije „Sport za sve-Subotica“.

- Preporučujem svima da ostave automobile i krenu u šetnju ili vožnju biciklom. PK „Spartak“ organizuje šetnje sredom i subotom a njima ne samo da se vodi računa o zdravlju, nego se i upoznaje bliža i dalja okoline – kaže Marjanušić.

Izvor: Subotica.com
Najava Dana pešačenja (11. septembar) Najava Dana pešačenja (11. septembar) Najava Dana pešačenja (11. septembar) Najava Dana pešačenja (11. septembar) Najava Dana pešačenja (11. septembar) Najava Dana pešačenja (11. septembar) Najava Dana pešačenja (11. septembar) Najava Dana pešačenja (11. septembar)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3659
Povezane teme

rekreacija

zorica dragaš

nataša aleksić

dr zorica dragaš

bavljenje sportom

dan pešačenja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.