Komentara: 0
Pregleda: 4070

Dan otvorenih vrata u subotičkim sudovima

25.10.2013. u 18:15h
Izvor: RTV Yueco
Svi sudovi u Subotici danas su organizovali “Dan otvorenih vrata”, povodom Evropskog dana civilne pravde. U Prekršajnom sudu učenici Osnovne škole “Kizur Ištvan” sedmih i osmih razreda najviše su se interesovali za saobraćajne prekršaje, dok je subotičke gimnazijalce najviše zanimalo krivično pravo.
Dan otvorenih vrata u subotičkim sudovima

Učenici Gimnazije “Svetozar Marković” obišli su Osnovni, Viši i Privredni sud. Bili su iznenađeni izglednom sudnica, jer pod impresijom američkih filmova misli su da kod nas sudi porota i da imamo velike sudnice. Zanimao ih je postupak medijacije i da li javnost može da prisustvuje suđenjima.

Cilj ove manifestacije je da se u skladu sa Komunikacionom strategijom Visokog saveta sudstva Republike Srbije, građani pravovremeno informišu o radu suda, kako bi rad suda na taj način postao dostupniji i transparentniji stručnoj i široj javnosti i kako bi se povećalo poverenje javnosti u sudstvo Republike Srbije.

Prekršajni sud u Subotici obišlo je oko stotinu dece.

Dan otvorenih vrata u subotičkim sudovima

Manifestacija „Dan otvorenih vrata“, je organizovana kako bi se građani neposredno upoznali sa radom suda i svojim pravima i obavezama u ostvarivanju sudske zaštite, nezavisno da li su stranke u nekom prekršajnom postupku. Poseban akcenat je stavljen na edukaciju dece uzrasta do 14 godina i mlađih maloletnih lica.

Đacu su bili gosti subotičkih sudova od 11 do 13 časova.U planu je da se i naredne godine se organizuje “Dan otvorenih vrata” u većem obimu.

Izvor: RTV Yueco
Poseta srednjoškolaca Sudu u Subotici Poseta srednjoškolaca Sudu u Subotici Poseta srednjoškolaca Sudu u Subotici Poseta srednjoškolaca Sudu u Subotici Poseta srednjoškolaca Sudu u Subotici Poseta srednjoškolaca Sudu u Subotici Poseta srednjoškolaca Sudu u Subotici Poseta srednjoškolaca Sudu u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4070

Povezana vest

Povezane teme

Sud Subotica

Viši Sud Subotica

privredni sud Subotica

Osnovni sud Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.