Komentara: 1
Pregleda: 6513

Dan otvorenih vrata u Politehničkoj školi

17.05.2016. u 16:53h
Izvor: TV Subotica
Politehnička škola, otvorila je danas svoja vrata za sve zainteresovane učenike osmog razreda, koji su se mogli informisati i bliže upoznati sa radom ove obrazovne ustanove.
Dan otvorenih vrata u Politehničkoj školi

Obrazovanje kadrova tehničke i privredne struke datira još iz 1883. godine. Potreba za ovim kadrovima drastično je porasla nakon Drugog svetskog rata.

Politehnička škola u narednoj školskoj godini, planira upis deset novih odeljenja, na četiri područja rada: geodezija i građevinarstvo; šumarstvo i obrada drveta; grafičarstvo i kultura, umetnost i javno informisanje, koji se mogu pohađati na srpskom, mađarskom i hrvatskom nastavnom jeziku.

- „Novi obrazovni profil u našoj školi, u narednoj školskoj godini, je Operater za izradu nameštaja, u trajanju od tri godine školovanja. Ovaj profil nudi dualno obrazovanje u saradnji sa preduzećima drvoprerađivačke struke na teritorije grada Subotice, kao i drugim privrednim subjektima koji će naše učenike primiti na praktičnu nastavu.“ - rekao je Iso Planić, direktor Politehničke škole

Politehničku školu je, za više od 60 godina postojanja, uspešno završilo više od 8.000 učenika građevinske, oko 2.000 drvoprerađivačke i isto toliko učenika grafičke struke.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 6513
Povezane teme

politehnička srednja škola

iso planić

srednjoškolci

upis u srednje škole

srednja škola

dan otvorenih vrata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.