Komentara: 0
Pregleda: 1438

"Dan otvorenih vrata" sutra u Centru za žrtve seksualnog nasilja

01.08.2018. u 16:37h
Izvor: Subotica.com
U cilju promovisanja usluge koju nudi, Centar za žrtve seksualnog nasilja pri Opštoj bolnici Subotica, organizovaće u naredna dva meseca "Dane otvorenih vrata" i to svakog prvog i poslednjeg četvrtka u mesecu. Prva, od ukupno četiri posete, biće sutra, 2. avgusta, od 9 do 12 časova u dvorištu bolnice kod zgrade Centra za humanu reprodukciju.
"Dan otvorenih vrata" sutra u Centru za žrtve seksualnog nasilja

Centar za žrtve seksualnog nasilja podržava društvo bez diskriminacije i rodno zasnovanog nasilja, te radi na umanjivanju traume izazvane seksualnim nasiljem kroz osnaživanje žena žrtava i pružanju neposredne podrške u prevazilaženju posledica traumatizovanja. Korisnice Centra su devojke i žene sa navršenih 15 i više godina, bez obzira na nacionalnu pripadnost, seksualnu orijentaciju, invaliditet, poreklo, bračno stanje i drugo lično svojstvo.

U Centru, žrtve seksualnog nasilja mogu besplatno da dobiju svu potrebnu pomoć i podršku, u vidu medicinske pomoći, pravnog savetovanja, savetodavno-terapijskih i socijalno-edukativnih usluga.

- Prilikom ovog događaja, vrata Centra za žrtve seksualnog nasilja biće otvorena za sve one građanke koji žele da se više informišu o samom projektu, ukoliko su im potrebne psiho-socijalne usluge Centra ili poznaju nekog kome su potrebne, ukoliko su same žrtve seksualnog nasilja i potrebna im je podrška, bilo da su trenutno izložene seksualnom nasilju ili su ga nekad preživele, ali su sad spremne da o tome po prvi put govore - saopšteno je iz Opšte bolnice Subotica, uz napomenu da je sve izrečeno u Centru strogo poverljivo.

Prvi "Dan otvorenih vrata" organizovaće se sutra, 2. avgusta, u periodu od 9 do 12 časova, u dvorištu bolnice kod zgrade Centra za humanu reprodukciju, dok će poslednjeg četvrtka u mesecu, 30. avgusta, "Otvorena vrata" biti organizovana u poslepodnevnim časovima, odnosno od 15 do 18 časova, na istom mestu. Takođe u dva termina, "Dan otvorenih vrata" biće organizovan i u septembru, tačnije 6. septembra od 9 do 12 časova i 27. septembra od 15 do 18 časova, u dvorištu bolnice, kod zgrade Centra za humanu reprodukciju.

Centar za žrtve seksualnog nasilja, pri Opštoj bolnici Subotica, osnovan je u drugoj polovini 2017. godine u okviru projekta "Zaustavi – zaštiti – pomozi, Snažniji institucionalni odgovor na rodno zasnovano nasilje u AP Vojvodini", koji od 2016. do 2018. godine sprovodi Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo u Novom Sadu, u partnerstvu sa Centrom za podršku ženama iz Kikinde. Podržan je sredstvima Povereničkog fonda Ujedinjenih nacija za podršku akcijama eliminisanja nasilja prema ženama.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1438
Povezane teme

subotička bolnica

opšta bolnica

bolnica subotica

seksualno nasilje

centar za žrtve seksualnog zlostavljanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.