Komentara: 6
Pregleda: 4316
Foto

Dan otvorenih vrata na Ekonomskom fakultetu

12.04.2018. u 15:32h
Izvor: Subotica.com
Ekonomski fakultet organizovao je danas po prvi put manifestaciju Dan otvorenih vrata, kako bi budućim brucošima predstavio svoje obrazovne profile i aktivnosti koje čine studentski život u našem gradu.
Dan otvorenih vrata na Ekonomskom fakultetu

U okviru manifestacije Dan otvorenih vrata, maturanti subotičkih i škola iz okruženja imali su priliku da se upoznaju sa studijskim programima Ekonomskog fakulteta, kroz obilazak osam učionica, u kojima su mogli da se informišu o detaljima i osobenostima obrazovnih profila, načinu konkurisanja i upisivanja, kao i o budućem studentskom životu.

- Još uvek nisam odlučila šta ću da studiram, ali sam upravo zbog toga došla na Dan otvorenih vrata, kako bih saznala koji smerovi postoje, šta profesori očekuju od nas, kao i koliko ima budžetskim mesta - rekla je Milica Anđelić, maturantkinja Hemijsko-tehnološke škole u Subotici.

Dan otvorenih vrata na Ekonomskom fakultetu

Čime bi volela da se bavi u budućnosti, još uvek nije sigurna njena vršnjakinja Kristina Pejović iz Feketića, koja završava Ekonomsku školu u Srbobranu.

- Za sada još uvek ne zna čime bih volela konkretno da se bavim, ali mislim da će me ova manifestacija usmeriti na pravi put. Možda će to biti nešto u vezi sa finansijama, bankarstvom i osiguranjem, jer volim da komuniciram sa ljudima i da radim sa novcem - dodala je Pejović.

Za Jelenu Mesaroš iz Đale, koja završava Ekonomsko-trgovinsku školu u Senti, Dan otvorenih vrata bila je prilika da se bolje upozna sa budućim kolegama.

- Pošto završavam smer za poslovnog administratora, želela bih da upišem studijski program Menadžment, jer vidim sebe u tom poslu i mislim da ovde imam više šansi za budžet. Došla sam kako bih se upoznala sa budućim kolegama i saznala nešto više o tome da li je fakultet težak i kakve su šanse za zaposlenje nakon studija - objasnila je Mesaroš.

Dan otvorenih vrata na Ekonomskom fakultetu

Tokom proteklih šest meseci, Ekonomski fakultet organizovao je brojne promotivne aktivnosti u cilju promovisanja ove visokoobrazovne ustanove, među kojima su obilasci srednjih škola, kao i gostovanja učeničkih grupa.

- Ekonomski fakultet pokušava da odgovori zahtevima iz okruženja, stoga se trudimo da uspostavimo intenzivniju komunikaciju sa javnim sektorom i privredom, te da iz razgovora sa njima i u meri u kojoj je to moguće, planiramo svoju nastavu i studijske programe. Naravno, takvi planovi su dugoročni i ne mogu se realizovati odmah, ali imamo pozitivne odgovore i dobra iskustva, koja bi mogla da nas učine konkurentnijim na tržištu i atraktivnijim za studente, a samim tim i jednom bazom za zapošljavanje - naglasio je Aleksandar Čučković, prodekan za osnovne i master studije na Ekonomskom fakultetu u Subotici.

Prema trenutnim procenama, Ekonomski fakultet u Subotici će za 2018/2019. školsku godinu raspisati konkurs za oko 720 studenata na osam studijskih programa, od čega će njih 60 odsto biti na budžetu, dok će preostalih 40 odsto biti na samofinansiranju.

Izvor: Subotica.com
Dan otvorenih vrata Ekonomskog fakulteta Dan otvorenih vrata Ekonomskog fakulteta Dan otvorenih vrata Ekonomskog fakulteta Dan otvorenih vrata Ekonomskog fakulteta Dan otvorenih vrata Ekonomskog fakulteta Dan otvorenih vrata Ekonomskog fakulteta Dan otvorenih vrata Ekonomskog fakulteta Dan otvorenih vrata Ekonomskog fakulteta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4316
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

dan otvorenih vrata

otvorena vrata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.