Komentara: 6
Pregleda: 2890

Dan otvorenih vrata na Ekonomskom fakultetu

12.04.2018. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Ekonomski fakultet organizovao je danas po prvi put manifestaciju Dan otvorenih vrata, kako bi budućim brucošima predstavio svoje obrazovne profile i aktivnosti koje čine studentski život u našem gradu.
Dan otvorenih vrata na Ekonomskom fakultetu

U okviru manifestacije Dan otvorenih vrata, maturanti subotičkih i škola iz okruženja imali su priliku da se upoznaju sa studijskim programima Ekonomskog fakulteta, kroz obilazak osam učionica, u kojima su mogli da se informišu o detaljima i osobenostima obrazovnih profila, načinu konkurisanja i upisivanja, kao i o budućem studentskom životu.

- Još uvek nisam odlučila šta ću da studiram, ali sam upravo zbog toga došla na Dan otvorenih vrata, kako bih saznala koji smerovi postoje, šta profesori očekuju od nas, kao i koliko ima budžetskim mesta - rekla je Milica Anđelić, maturantkinja Hemijsko-tehnološke škole u Subotici.

Čime bi volela da se bavi u budućnosti, još uvek nije sigurna njena vršnjakinja Kristina Pejović iz Feketića, koja završava Ekonomsku školu u Srbobranu.

- Za sada još uvek ne zna čime bih volela konkretno da se bavim, ali mislim da će me ova manifestacija usmeriti na pravi put. Možda će to biti nešto u vezi sa finansijama, bankarstvom i osiguranjem, jer volim da komuniciram sa ljudima i da radim sa novcem - dodala je Pejović.

Za Jelenu Mesaroš iz Đale, koja završava Ekonomsko-trgovinsku školu u Senti, Dan otvorenih vrata bila je prilika da se bolje upozna sa budućim kolegama.

- Pošto završavam smer za poslovnog administratora, želela bih da upišem studijski program Menadžment, jer vidim sebe u tom poslu i mislim da ovde imam više šansi za budžet. Došla sam kako bih se upoznala sa budućim kolegama i saznala nešto više o tome da li je fakultet težak i kakve su šanse za zaposlenje nakon studija - objasnila je Mesaroš.

Tokom proteklih šest meseci, Ekonomski fakultet organizovao je brojne promotivne aktivnosti u cilju promovisanja ove visokoobrazovne ustanove, među kojima su obilasci srednjih škola, kao i gostovanja učeničkih grupa.

- Ekonomski fakultet pokušava da odgovori zahtevima iz okruženja, stoga se trudimo da uspostavimo intenzivniju komunikaciju sa javnim sektorom i privredom, te da iz razgovora sa njima i u meri u kojoj je to moguće, planiramo svoju nastavu i studijske programe. Naravno, takvi planovi su dugoročni i ne mogu se realizovati odmah, ali imamo pozitivne odgovore i dobra iskustva, koja bi mogla da nas učine konkurentnijim na tržištu i atraktivnijim za studente, a samim tim i jednom bazom za zapošljavanje - naglasio je Aleksandar Čučković, prodekan za osnovne i master studije na Ekonomskom fakultetu u Subotici.

Prema trenutnim procenama, Ekonomski fakultet u Subotici će za 2018/2019. školsku godinu raspisati konkurs za oko 720 studenata na osam studijskih programa, od čega će njih 60 odsto biti na budžetu, dok će preostalih 40 odsto biti na samofinansiranju.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 2890
Povezane teme
ekonomski fakultet subotica dan otvorenih vrata otvorena vrata
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.