Komentara: 0
Pregleda: 2143
Foto

Dan Muzičke škole obeležen koncertom u Velikoj većnici

19.10.2017. u 10:18h
Izvor: Subotica.com
Dan Muzičke škole obeležen je sinoć koncertom klasične muzike u Velikoj većnici Gradske kuće. Na koncertu, koji je posvećen 149. godišnjici rada škole, nastupili su učenici, profesori i gosti iz Sombora, Osijeka, Segedina, Beograda i Novog Sada.
Dan Muzičke škole obeležen koncertom u Velikoj većnici

U prepunoj Velikoj većnici, publika je sinoć bila u prilici da uživa u koncertu klasične muzike, koji su za njih priredili učenici i profesori Muzičke škole, kao i njihovi gosti. Na programu je bila Šubertova G-dur misa, koju je izveo simfonijski orkestar i mešoviti hor srednje Muziče škole.

- Koncert klasične muzike se tradicionalno organizuje, jer je od samog osnivanja Muzičke škole naglasak bio na ozbiljnoj, klasičnoj muzici. Koncert će otvoriti Garden kvartet, to je gudački kvartet koji je sačinjen od profesora škole, a sve tačke koje se posle budu izvodile, sviraće naši gosti. Iz Segedina nam je došla devojčica koja svira harfu, što veoma retko može da se čuje. Iz Osijeka nam je došao gost koji svira fagot, iz Novog Sada saksofonisti i karinet, iz Beograda klavirista, a iz Sombora solo pevač - rekla je Dragana Nikolić, direktorka Muzičke škole.

Dan Muzičke škole obeležen koncertom u Velikoj većnici

Učenica 4. razreda Muzičke škole u Segedinu, Maja Potkoš, ima 11 godina i svira harfu, instrument koji retko ko svira na našim prostorima. Na jučerašnjem koncertu, izvela je "Mađarsku rapsodiju", kompoziciju koju je za nju napisao kompozitor Saša Bodočok.

- Harfu sviram već pet godina, i u početku mi je bio teško, ali kada sam se uhodala i navikla, postalo mi je sve lakše. Odlučila sam se za ovaj instrument, jer klavir i violinu svira mnogo njih, dok harfu skoro niko. Dok sviram, ne čujem ništa oko sebe, samo zvuk harfe koji me opušta - objasnila je jedanaestogodišnja devojčica.

Dan Muzičke škole obeležen koncertom u Velikoj većnici

Obeležavanje 149. godišnjice rada Muzičke škole, započelo je pre dva dana, kada su učenici organizovali takmičenje, u kojem su pokazivali svoje talente, kako muzičke, tako i glumačke i igračke.

- U pitanju je poseban program koji organizuju učenici već petu godinu za redom. To je šou u kojem oni igraju, pevaju, sa posebnim koreografijama ili izvode neke od svojih autorskih kompozicija. Ulogu žirija imaju učenici iz različitih srednjih škola iz Subotice, koji svojim glasom odlučuju o pobedniku. Pobednik dobija nagradu, a posle večerašnjeg koncerta, nastupaće i u koncertnoj sali Muzičke škole - rekla je direktorka škole.

Dan Muzičke škole obeležen koncertom u Velikoj većnici

Naredne godine, Muzička škola obeležava 150. godina postojanja i rada, a pripreme za veliki jubilej su već u toku.

Izvor: Subotica.com
Koncert Muzičke škole Koncert Muzičke škole Koncert Muzičke škole Koncert Muzičke škole Koncert Muzičke škole Koncert Muzičke škole Koncert Muzičke škole Koncert Muzičke škole
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2143
Povezane teme

koncert

koncert gradska kuća

velika većnica

muzička škola

klasika

dan škole

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.