Komentara: 4
Pregleda: 2155
Foto

Dan Evrope obeležen na Gradskom trgu

09.05.2018. u 15:42h
Izvor: Subotica.com
Povodom Dana Evrope na trgu ispred Gradske kuće danas je otvoren “EU Info kutak”, koji čine štandovi sa promotivnim i informativnim publikacijama o Evropskoj uniji.
Dan Evrope obeležen na Gradskom trgu

U cilju boljeg informisanja građana o EU, njenim institucijama, državama članicama, kao i o procesu pristupanja Srbije EU štandove su postavili Centar lokalne demokratije i Evropski pokret u Srbiji – Subotica, u saradnji sa Gradom Subotica.

- Tradicionalno u našem gradu danas obeležavamo Dan pobede i Dan Evrope. Iako Srbija nije u Evropskoj uniji, ona je na evropskom putu a članice EU su njeni partneri u mnogim oblastima. Svi želimo da naša zemlja što pre postane članica EU – istakao je Ilija Đukanović, član Gradskog veća za socijalna pitanja. - Subotica je evropski grad, po svojoj tradiciji, istoriji, negovanju različitih kultura i jezika. Naše ustanove i preduzeća učestvuju na svim konkursima za sredstva iz evropskih fondova i to nam je važno jer želimo da unapredimo život naših sugrađana. Ovo je prilika da naši građani dobiju više informacija o Evropskoj uniji i svim njenim članicama.

Dan Evrope obeležen na Gradskom trgu

Obeležavanju Dana Evrope prisustvovao je i Velimir Pleša, generalni konzul Republike Hrvatske, naše susedne zemlje koja je već nekoliko godina u EU.

- Kao diplomatski predstavnik Hrvatske od sveg srca želim da Srbija na svom putu što pre ispuni sve uslove za ulazak u EU. Na njemu i dalje može očekivati pomoć Hrvatske i verujem da će u što kraćem roku postati deo velike evropske porodice. To je pre svega bitno za svakog građanina Srbije i svake države u Evropi, a ne smemo da za boravimo da je to veliko tržište sa više od 500 miliona ljudi – poručio je Pleša.

Donator aktivnosti Evropskog pokreta u Srbiji - Subotica je Međunarodni Evropski pokret (EMI).

Dan Evrope obeležen na Gradskom trgu

Dan Evrope obeležen na Gradskom trgu

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Dan Evrope Obeležavanje Dan Evrope Obeležavanje Dan Evrope Obeležavanje Dan Evrope Obeležavanje Dan Evrope Obeležavanje Dan Evrope Obeležavanje Dan Evrope Obeležavanje Dan Evrope
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2155
Povezane teme

dan evrope

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.