Komentara: 2
Pregleda: 2653
Foto

Dan broja "π" (Pi): Gimnazijalci se takmičili iz matematike i fizike

14.03.2022. u 12:57h
Izvor: Subotica.com
Povodom Međunarodnog dana broja Pi, u Gimnaziiji "Svetozar Marković" održano je tradicionalno takmičenje iz matematike i fizike.
Dan broja "π" (Pi): Gimnazijalci se takmičili iz matematike i fizike

U čast broja Pi (π), gimnazijalci su u grupama rešavali zadatke iz fizike i matematike. Na takmičenju su učestvovali đaci svi razreda, opšteg, prirodno-matematičkog i IT smera.

- Ovo takmičenje održavamo po 9. put. Svako odeljenje delegira po pet takmičara, a do kraja meseca saznaćemo ko će biti "Pi ekipa" za ovu školsku godinu. - objašnjava Silvija Godanji, profesorka matematike u Gimnaziji "Svetozar Marković".

Dan broja "π" (Pi): Gimnazijalci se takmičili iz matematike i fizikeUčešće na takmičenju uzeo je i Dario Vajda, učenik 3. razreda IT smera i predstavnik grada i svoje škole na Srpskoj matematičkoj olimpijadi. 

- Očekujem da smo uspešno rešili sve zadatke na ovom takmičenju - kaže Dario, a više detalja o njegovim matematičkim uspesima možete pročitati ovde.

Dan broja "π" (Pi): Gimnazijalci se takmičili iz matematike i fizikePo prvi put na školskom takmičenju koje upriličeno u čast broja Pi, učestvovao je Relja Kresović, učenik prvog razreda. Kako kaže on je u svojoj ekipi bio zadužen za rešavanje zadataka iz fizike. 

- Zadaci iz fizike su bili prilično laki, nije bilo toliko složeno gradivo. Očekujem da, taj deo iz fizike, bude u celosti tačan. Volim fiziku još od 6. razreda, potpuno sam u svetu fizike, okružen sam njom.

Dan broja "π" (Pi): Gimnazijalci se takmičili iz matematike i fizike

Izvor: Subotica.com
Takmičenje učenika prirodno-matematičkog, opšteg i IT smera, u izradi zadataka iz matematike i fizike Takmičenje učenika prirodno-matematičkog, opšteg i IT smera, u izradi zadataka iz matematike i fizike Takmičenje učenika prirodno-matematičkog, opšteg i IT smera, u izradi zadataka iz matematike i fizike Takmičenje učenika prirodno-matematičkog, opšteg i IT smera, u izradi zadataka iz matematike i fizike Takmičenje učenika prirodno-matematičkog, opšteg i IT smera, u izradi zadataka iz matematike i fizike Takmičenje učenika prirodno-matematičkog, opšteg i IT smera, u izradi zadataka iz matematike i fizike Takmičenje učenika prirodno-matematičkog, opšteg i IT smera, u izradi zadataka iz matematike i fizike Takmičenje učenika prirodno-matematičkog, opšteg i IT smera, u izradi zadataka iz matematike i fizike
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2653
Povezane teme

gimnazija subotica

takmičenje iz matematike

gimnazija svetozar marković

subotička gimnazija

takmičenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.