Komentara: 4
Pregleda: 4355

Subotičani Dario Vajda i Igor Engi se plasirali na Srpsku matematičku olimpijadu

14.03.2022. u 14:01h
Izvor: Subotica.com
Na državnom takmičenju iz matematike, koje je održano u subotu, Subotičani Dario Vajda i Igor Engi plasirali su se na Srpsku matematičku olimpijadu gde će se boriti za ulazak u olimpijsku ekipu Srbije.
Subotičani Dario Vajda i Igor Engi se plasirali na Srpsku matematičku olimpijadu

Učenik 3. razreda IT smera u Gimnaziji "Svetozar Marković", Dario Vajda predstavljaće svoju školu i svoj grad na Srpskoj matematičkoj olimpijadi, gde će se boriti za ulazak u srpsku olimpijsku ekipu. Prošle godine Dario je kao najbolji u B kategoriji ostvario pravo na takmičenje u A kategoriji gde je osvojio 2. nagradu i stekao pravo da se takmiči na predstojećem prestižnom takmičenju iz matematike. 

Subotičani Dario Vajda i Igor Engi se plasirali na Srpsku matematičku olimpijadu- U subotu sam se takmičio na državnom takmičenju iz matematike u A kategoriji i izborio se za učešće na Spskoj matematičkoj olimpijadi. Ovaj uspeh mi mnogo znači jer sam puno truda uložio u vežbanje pa mi je drago da se isplatilo - kaže Dario Vajda.

Na Srpskoj matematičkoj olimpijadi učestvovaće i naš sugrađanin Igor Engi, maturant Matematičke gimnazije u Beogradu iza kog su već brojni uspesi. Od drugog razreda je osvajač međunarodnih olimpijskih medalja iz matematike i fizike.

- Trenutno se spremam za predstojece takmičenje i nadam se da ću proći na Medjunarodnu olimpijadu - kaže naš sugrađanin koji se sprema i za nastavak školovanja - Nadam se da ću školovanje nastaviti na Kembridžu. Prijavio sam se i za Univerzitet Vork u Britaniji, kao i za još jedan univerzitet u Americi.

Subotičani Dario Vajda i Igor Engi se plasirali na Srpsku matematičku olimpijadu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 4355

Povezana vest

Povezane teme

mladi matematičari Subotica

takmičenje iz matematike

igor engi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.