• Pregleda: 2418

Damjan Grmuš najbolji na 34. Vojvođanskoj zlatnoj rukavici

Međunarodni turnir za mlade boksere "Vojvođanska zlatna rukavica" održan je po 34. put, treću godinu za redom u Subotici. Učestvovalo je 14 reprezentacija, a nagradu za najboljeg boksera turnira i prelazni trofej osvojio je Damjan Grmuš, član srpskog bokserskog tima.
Damjan Grmuš najbolji na 34. Vojvođanskoj zlatnoj rukavici

Tradicionalni turnir za mlade bokserer održao se od 19. do 23. jula u subotičkoj Hali sportova. U pitanju je jedan od najkvalitetnijih turnira u Evropi zbog čega iz godine u godinu privlači sve veći broj kvalitetnih reprezentacija i šampiona iz celog sveta.

Ove godine odziv na turnir je bio dosta slabiji, ali glavni razlog je olimpijska godina, odnosno odluka većine nacionalnih saveza da se budžeti i fokus usmere na seniorske takmičare koji će se ove godine takmičiti na Olimpijskim igrama u Riju, pa tako nije bilo ni Rusa, ni Amerikanaca, ni Ukrajinaca, pa ni Francuza koji su trebali braniti titulu.

Bez obzira na ovu činjenicu, u Subotici su se uz Srbiju takmičilo još trinaest reprezentacija, među kojima su Jermenija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Mađarska, Grčka, Italija, Kazakhstan, Maroko, Rusija, Škotska, Švedska, Slovenija i Ukrajina.

Na turniru su učestvovala 52 boksera i 33 bokserke. Najbrojnija reprezentacija je bila iz Kazakhstana (14M / 6Ž), dok je reprezentacija Srbije imala šest boksera i tri bokserke. Upravo kazakhstanska ekipa je proglašena za najbolju ekipu koja je imala 20 boraca, od kojih je čak 10 nastupilo u finalima u svojim kategorijama. druga je reprezentacija Italije (12/4) dok je Srbija treća sa tri polufinala i jednim finalom.

Najbolji u srpskom timu bio je Damjan Grmuš koji je osvojio titulu u kategoriji laki velter (64kg) ispred dva kazakhstanska borca. Pored  Grmuše medalje su osvajali i Ugren Ugrenović (bronza, 75kg), Nemanja Gavrilović (bronza, 56kg), Marko Docić (srebro, 91kg), kao i devojke Katarina Đurović (45-48kg), Anđela Branković (bronza, 48-51kg) i Jelena Zekić (srebro, 51-54kg) koja je proglašena za najbolju srpsku bokserku.

Zbog svog izuzetnog nastupa na 34. Vojvođanskoj zlatnoj rukavici za najuspešnijeg takmičara (trofej "Zlatna rukavica") proglašen je Damjan Grmuš iz Srbije, dok je tu titulu u ženskoj konkurenciji ponela italijanka Angela Karini.

Turnir su organizovali Bokserski savez Vojvodine i Bokserski klub "Spartak", uz podršku lokalne samouprave, pokrajinskog ministarstva za omladinu i sport, kao i JKP "Stadion".

Po rečima predsednika BSV Jovana Panića organizacija je i ove godine protekla na zadovoljavajućem nivou, a pogotovo su došli do izražaja rezultatai domaćih boksera, kako u muškoj tako i u ženskoj kategoriji. Selektor reprezentacije Srbije je bio Tomislav Antelj, trener BK "Spartak".

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.