Komentara: 9
Pregleda: 8606

Dakar reli: Sagmajster odustao zbog kvara na motoru

06.01.2012. u 14:51h
Dakar reli: Sagmajster odustao zbog kvara na motoru

Jedini predstavnik Srbije na Reliju Dakar, Subotičanin Gabor Sagmajster bio je prinuđen da odustane od daljeg takmičenja tokom pete etape od Čilesita do Fijambale, u Argentini, pa je helikopterom je prebačen u kamp, pošto je imao tehnički problem sa motorom KTM.

Iako su mehaničari iz njegovog tima pokušali da izglade stvar, kvar je bio toliko veliki da je našeg motociklistu naterao da odustane od daljeg takmičenja.

Gabor Sagmajster, okončao je četvrtu etapu slavnog takmičenja na 59. mestu, što mu je omogućilo da se probije na 62. mesto u generalnom plasmanu.

- Dakar je za mene gotov, jednostavno kraj. Ja sam dobro, ali je zato moji novi KTM jednostavno prestao da funkcioniše. Imao je struju ali nije hteo da upali. Probao sam na sve moguće načine da ga vratim u život, ali nije bilo šanse - rekao je Sagmajster.

Ovo mu je bilo četvrto učešće na najzahtevnijem svetskom reliju.

Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 8606

Povezana vest

Povezane teme

dakar 2012

Gabor Sagmajster

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.