Komentara: 4
Pregleda: 3178

Dakar 2018: Sagmajster 109. posle tri etape

09.01.2018. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
Jedini predstavnik Srbije na prestižnom Dakar reliju u Južnoj Americi, Subotičanin Gabor Sagmajster, danas vozi četvrtu etapu. I pored manjih tehničkih problema i par padova generalno sve ide po planu za gorostasa sa severa Bačke.
Dakar 2018: Sagmajster 109. posle tri etape

Subotičaninu je ovo jedanaesti nastup na izuzetno zahtevnom reliju, na dva je odustao zbog povrede, jedan je otkazan zbog terorističkih pretnji, dok je sedam uspešno završio, ostvarivši najbolji plasman 2014. godine, kada je bio 53. u generalnom plasmanu.

Prvih nekoliko dana vozi se po peščanim dinama, a Gabor je u prve tri etape imao poteškoća sa motorom (karburator), više padanja tokom vožnje bez većih posledica, kao i probleme sa navigacijom tokom drugog dana. Sve su ovo svakodnevne situacije Dakar relija, koji traje dve pune nedelje, a proteže se od Perua, preko Bolivije do Argentine.

Dakar 2018: Sagmajster 109. posle tri etape

foto: FB Dakar Srbija

Na startu relija, u prvoj etapi, Gabor je vozio očekivano i bez većih problema otvorio takmičenje. Već narednog dana Subotičanin je imao dve situacije koje su mu oduzele 50 minuta. Prvo je stao da pomogne prijatelju iz Slovenije da popravi sitan kvar na motoru, a zatim "nije poslušao" navigaciju i promašio skretanje, zbog čega je izgubio određeno vreme.

- Imao sam dosta problema sa motorom zbog peska koji mi je punio karburator. Drugog dana sam imao situaciju da je Simon Marčić, moj dobar prijatelj, mahao da mu treba pomoć, stao sam i  pomogao mu oko lanca motora, pa nastavio dalje. Vrlo dobro znam šta znači kad imate problema sa motorom na takmičenju, a takođe koliko je bitno kad vam kolega pritekne u pomoć. Dakar je maratonsko takmičenje, tako da 50 minuta nisu presudni, koliko je važno biti kolegijalan. Idemo dalje do cilja! – rekao je Sagmajster.

Dakar 2018: Sagmajster 109. posle tri etape

foto: FB / Pajo Milodanović

Dakar 2018: Sagmajster 109. posle tri etape

Gabor Sagmajster  i Zoran Ivanović (foto: FB Dakar Srbija)

Prema rečima Sagmajstera osnovni cilj je da stigne na cilj u Kordobi (20. januar), a želja mu je da bude u top 50, odnosno u konkurenciji privatnih vozača do 10. mesta. Subotičanin posle tri etape zauzima 109. mesto od 123 vozača, sa 2,18 časova zaostaka za prvim motociklistom. U četvrtoj etapi se vozi 444 kilometra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 3178

Povezane vesti

Povezane teme

Gabor Sagmajster

dakar reli

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.