Komentara: 11
Pregleda: 3858

Đaci čistili obalu jezera

20.09.2021. u 15:07h
Izvor: Subotica.com
Đaci čistili obalu jezera

Umesto u kafiću ili ispred kompjutera, učenici Hemijsko-tehnološke škole su subotnje prepodne proveli u prirodi, za koju su, u okviru radne subote koju su imali, uradili i nešto korisno.

- Da li namerno ili slučajno, ali mi smo upravo Svetski dan čišćenja, koji se obeležava treće subote u septembru, proveli radno, čisteći obalu Palićkog jezera, tačnije prostor u drugom i trećem sektoru. Ukupno 20 učenika naše škole, u pratnji profesora, "naoružani" džakovima i rukavicama, krenulo je u akciju - kazao je profesor Arpad Nađ Varjaš.

Đaci čistili obalu jezeraĐake je na terenu dočekao domaćin, Aleksandar Petrić, operativni koordinator u JP "Palić-Ludaš", koji im je pokazao reon. Ova akcija bila je plod saradnje škole i preduzeća koje upravlja zaštićenim područjem Parka prirode "Palić", koje je deci obezbedilo pribor za čišćenje. Na sreću, posla nije bilo previše.

- Prijatno nas je iznenadilo to što je količina smeća bila manja nego što smo očekivali, tako da je bilo prijatno izaći u prirodu. Od smeća smo našli papire, najviše opušaka od cigareta, limenke od piva, najlon kese, plastične flaše, a ja i jednu čizmu - rekla je Jovana Vavričak, učenica Hemijsko-tehnološke škole, budući zaštitar prirodne sredine, koja se akciji rado odazvala.

Đaci čistili obalu jezeraDa škola neguje podizanje ekološke svesti i ovakvim akcijama pokušava da ukaže na važnost održavanja javnih dobara u čijim dobrobitima svi uživamo, potvrdila je profesorka Nataša Nikoloski, poručujući da se raduje nastavku saradnje i svakoj sledećoj akciji.

- Ovo nije prvi put da naša škola sarađuje sa JP "Palić-Ludaš", jer smo u prošlosti učestvovali u sličnim akcijama čišćenja obale Majdanskog jezera, kao i izletišta na Majdanu. Isto tako naši učenici su pre dve godine bili učesnici Eko kampa, koji je organizovalo ovo preduzeće - objasnila je profesorka Nikoloski.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 3858
Povezane teme

hemijska škola

čišćenje palića

hemijsko tehnološka škola

čišćenje jezera

čišćenje priobalja jezera

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.