Komentara: 5
Pregleda: 1593
Foto

Crveni krst završio podelu prehrambenih paketa pred letnju pauzu Narodne kuhinje

24.06.2019. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Oko 1.200 korisnika programa Narodne kuhinje prethodnih desetak dana dobilo je prehrambene pakete koji će u nekoj meri pomoći da se premosti period letnje pauze Narodne kuhinje, koja će trajati do 2. septembra.
Crveni krst završio podelu prehrambenih paketa pred letnju pauzu Narodne kuhinje

U Crvenom krstu danas su podeljene poslednje količine prehrambenih paketa proizvoda za oko 50 socijalno ugroženih korisnika sa teritorije mesnih zajednica Dudova šuma, Centar 1, Centar 2 i Centar 3. Ovim je završena distribucija 1.200 paketa građanima koji su na listi ugroženih Crvenog krsta, odnosno Centra za socijalni rad.

Paketi hrane koji su tokom prethodne sedmice distribuirani po međunarodnim normativima i treba da zamene kuvane obroke tokom letnjih meseci. Paketi sadrže osnovne životne namirnice kao što su brašno, šećer, testenine, ulje, konzerve (mesni narezak, paštete), začini, pasulj, pirinač, voćni namaz...

- Pauzu u radu Narodne kuhinje iskoristićemo da proverimo opremu, sredstva za rad, vozila, okrečimo prostorije kako bismo bili spremni da nastavimo pružanje usluga socijalno ugroženom stanovništvu krpoz program Narodne kuhinje. - rekao je Miodrag Varo, stručni saradnik za socijalne aktivnosti i koordinator programa Narodne kuhinje Crvenog krsta Subotica - Jedan paket po našim procenama dovoljan je da pokrije jedan obrok dnevno za jednu osobu u naredna dva meseca.

Kako je rečeno broj korisnika Narodne kuhinje je u porastu, a najviše zabrinjava što je na "gradskom kazanu" sve više dece. Broj malolenih osoba danas iznosi 233, od ukupno 1.200 socijalno ugroženih, u evidenciji Crvenog krsta. Broj građana koji bi želeli da uđu u program Narodne kuhinje je značajno veći, ali za sada su sredstva obezbeđena za 1.200 korisnika.

Rad Narodne kuhinje i distribucija kuvanih obroka se nastavlja kao i ranijih godina prvog radnog dana u mesecu septembru, odnosno ovaj put - 2. septembra.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 1 nedelju
Komentara: 5
Pregleda: 1593
Povezane teme
socijalna pomoć socijalno ugroženi građani pomoć za socijalno ugrožene crveni krst subotica miodrag varo
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.