• Pregleda: 1422

Crveni krst završio podelu prehrambenih paketa pred letnju pauzu Narodne kuhinje

Oko 1.200 korisnika programa Narodne kuhinje prethodnih desetak dana dobilo je prehrambene pakete koji će u nekoj meri pomoći da se premosti period letnje pauze Narodne kuhinje, koja će trajati do 2. septembra.
Crveni krst završio podelu prehrambenih paketa pred letnju pauzu Narodne kuhinje

U Crvenom krstu danas su podeljene poslednje količine prehrambenih paketa proizvoda za oko 50 socijalno ugroženih korisnika sa teritorije mesnih zajednica Dudova šuma, Centar 1, Centar 2 i Centar 3. Ovim je završena distribucija 1.200 paketa građanima koji su na listi ugroženih Crvenog krsta, odnosno Centra za socijalni rad.

Paketi hrane koji su tokom prethodne sedmice distribuirani po međunarodnim normativima i treba da zamene kuvane obroke tokom letnjih meseci. Paketi sadrže osnovne životne namirnice kao što su brašno, šećer, testenine, ulje, konzerve (mesni narezak, paštete), začini, pasulj, pirinač, voćni namaz...

- Pauzu u radu Narodne kuhinje iskoristićemo da proverimo opremu, sredstva za rad, vozila, okrečimo prostorije kako bismo bili spremni da nastavimo pružanje usluga socijalno ugroženom stanovništvu krpoz program Narodne kuhinje. - rekao je Miodrag Varo, stručni saradnik za socijalne aktivnosti i koordinator programa Narodne kuhinje Crvenog krsta Subotica - Jedan paket po našim procenama dovoljan je da pokrije jedan obrok dnevno za jednu osobu u naredna dva meseca.

Kako je rečeno broj korisnika Narodne kuhinje je u porastu, a najviše zabrinjava što je na "gradskom kazanu" sve više dece. Broj malolenih osoba danas iznosi 233, od ukupno 1.200 socijalno ugroženih, u evidenciji Crvenog krsta. Broj građana koji bi želeli da uđu u program Narodne kuhinje je značajno veći, ali za sada su sredstva obezbeđena za 1.200 korisnika.

Rad Narodne kuhinje i distribucija kuvanih obroka se nastavlja kao i ranijih godina prvog radnog dana u mesecu septembru, odnosno ovaj put - 2. septembra.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Sofronije Odgovori
Leti nek okače stomak na čiviluk ! E sramote jedne, a migrante hranite obilato ! Savetujem korisnike narodne kuhinje da idu u migrantski centar i da zahtevaju 3 obroka dnevno ! Ako sleduje migrantima, treba da sleduje i našem narodu !!!
lela
Svaki dan prolazim u mojoj MZ pored narodne kuhinje. Mnogi od korisnika bi makar povremeno mogli nešto i da rade pa da zarade za hranu. Nisu tamo baš svi jadni i bespomoćni.
Овца за шишање Odgovori
Мора ли сваки дан да се једе? Тооо, брже, јаче, боље!
DJuro Odgovori
Ovo bi trebalo ili obustaviti ili napraviti novu uslovnu selekciju onih kojima se vrsi podela hrane. Pa polovina onih sto dobijaju su veciti neradnici valjda od kad su se rodili..Prolazim cesto poslom pored mesne zajednice , iste osobe godinama za kazanom a mnogi odmah u komsiluk kod tipa koji prodaje brlju. Pomoc koju dobijaju mora biti privremenog karaktera, uslovljena vremenskim rokom u kom mora , osoba primaoc, da prevazidje svoj problem i stane na sopstvene noge .Ovako ispadne da neko smatra da je njemu bogom dano da ga drustvo izdrzava .A budale neka rade.
Majmun Odgovori
Radno sposobnima treba dati posao. Ovo nije rešenje. Verujem da su neki od njih bolesni, a verujem da mnogi ni neće da rade. Najlakše je kukati.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.