Komentara: 0
Pregleda: 2891

Crveni krst i Sunčana jesen života

16.11.2012. u 15:42h
Izvor: RTV Yueco
U amfiteatru Crvenog krsta, juče je održana završna svečana manifestacija “Sunčana jesen života”. Za najstarije sugrađane bio je pripremljen bogat kulturno – umetnički program, 7 penzionera Crvenog krsta je dobilo poklone, a proglašeni su i najstariji sugrađani kao i par sa najdužim bračnim stažom.
Crveni krst i Sunčana jesen života

Irena Rozencvajg, rođena je 08.11.1909. godine. Nedavno je proslavila 103. rođendan. Živi u MZ Bajnat i kao lek za dug život navodi rad. Manifestacija, poput ove, joj puno znači.

Svake godine od 01 – 31. oktobra, u Crvenom krstu se raspisuje konkurs za najstariju sugrađanku, sugrađanina i par sa najdužim bračnim stažom. Pored naše najstarije sugrađanke Irene, manifestaciji je prisustvovao i bračni par Mačković. Mara i Pavao su, ove godine, proslavili 70-u godišnjicu braka. Manifestaciju “Sunčana jesen života”, u Crvenom krstu obeležavaju od 1973. godine.

Za najstarije sugrađane, populaciju u zlatnoj dobi života, bio je pripremljen bogat kulturno-umetnički program. Uz tamburaše, sledbenike Pere Tumbas Haje, vokalnu solistkinju Tamaru Babić i Mariju Horvat koja je recitovala poeziju, obeležena je završna svečanost manifestacije “Sunčana jesen života”.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2891
Povezane teme

crveni krst

sunčana jesen života

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.