• Pregleda: 2053

Crveni krst dodelio poklone bebama

Crveni krst Subotica je i ove godine uručio prigodne poklone roditeljima, čije bebe su rođene u Nedelji Crvenog krsta, koja se tradicionalno obeležava od 8. do 15. maja.
Crveni krst dodelio poklone bebama

Kako bi se pružila podrška i pomoć roditeljima i bebama, u prvim zajedničkim danima, Crveni krst Srbije i Crveni krst Subotica već više od dve decenije, povodom obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, organizuju darivanje paketima koji sadrže artikle neophodne za novorođenčad.

- Sve je ovo u sklopu Nedelje Crvenog krsta. Dan 8. maj, obeležava se na dan kada je, 1828. godine, rođen naš idejni tvorac i osnivač Anri Dinan. Pored raznih drugih aktivnosti, tu je i ova kojom dodeljujemo poklone bebama rođenim u našoj nedelji - rekao je Zoran Molnar, iz Crvenog krsta Subotica.

Ove godine u Nedelji Crvenog krsta, rođen je rekordan broj beba, čak 37, među kojima su i tri para muško-ženskih blizanaca. Paket pomoći sadrži prekrivač, benkicu, flašicu, vlažne maramice, sapune i čarapice za bebu, što je kao mala podrška i znak pažnje od velikog značaja za novopečene roditelje.

- Jako smo se iznenadili. Lepo je kada neko misli na nas. Ovo su nam prvi dani kako izlazimo iz kuće, a ujedno i lep povod za izlazak - rekla je Adrijana Sebenji, mama blizanaca Dominika i Sofije.

Pored ove, mlade mame i tate, očekuje i pomoć od Grada, u vidu jednokratne novčane pomoći.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.