• Pregleda: 4993

Crnogorski ambasador posetio Suboticu

Ambasador Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović posetio je danas naš grad i sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom razgovarao o potencijalima buduće saradnje severa Bačke i crnogorskih gradova.
Crnogorski ambasador posetio Suboticu

Gradonačelnik Laban podsetio je da je trgovinska razmena regiona  severa Bačke i Potisja sa Crnom Gorom iznosi oko 23 miliona dolara, kao i da Subotica neguje dobre partnerske odnose sa Kotorom, Beranama i Bijelim Poljem.

- Razgovarali smo o privrednim potencijalima Subotice, našoj kulturnoj baštini, multietničnostima kojima se ponosimo i o odnosima sa opštinama u Crnoj Gori. Bilo je reči i o turistički potencijalima Subotice, tačnije razvoju banje Palić da bi mogli da uzmemo iskustva koja Crna Gora, kao prepoznatljive turistička destinacija, itekako ima – istakao je gradonačelnik Bogdan Laban. - Nismo mogli ni da zaobiđemo industrijsku zonu i velike kompanije koje posluju u našem gradu, u kojima je zaposleno više od 6.200 ljudi. Obišli smo i zgradu Narodnog pozorišta, čija adaptacija i rekonstrukcija je u toku.

Ambasador Mićunović naglasio je da je današnji susret bio vrlo plodonosan, koji je prešao granice kurtoazne posete.

- Sa radošću gledam građansku, nacionalnu i multikonfesionalnu Suboticu i da ta vrsta odnosa ne proizvodi sukobe već svi žive u dobrim odnosima – smatra ambasador Branislav  Mićunović. - Ono što je najvažnije je što smo mi jedni drugima stavili na raspolaganje sve svoje mogućnosti da zajedno unapredimo međusobnu saradnju. Odnosi Srbije i Crne Gore nikada nisu bili bolji i uspešniji i današnja poseta je još jedan korak ka budućoj, još boljoj saradnji dve države.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

24
Brat Odgovori
Dobrodošli braćo i da se ispomažemo što više u ova teška vremena!
avet
Da, stvarno je jako lepo jedan drugoga ispomagati u ova surovo teška vremena.
A ja već pomislio da nema uopšte ništa više da se muze i isisava iz Vojvodine.
u inat svima Odgovori
Da to nije mozda ''stiga'' Branov saplemenik!!
Vucicevac Odgovori
Da li je ovo susret Srbina i Crnogorca ili dva Crnogorca?Jer znamo da po politici Crne Gore Crnogorci nisu Srbi.Onda je pitanje ko koga zastupa ovde!
zorica
Ovi dogovaraju dolazak Brana Mićunovića u Subotici.
Pero
Dve marionete, bezličnosti, krpe?
Politikolog Odgovori
NJ.E. gospodinu Mićunoviću pustiti snimak gradonačelnika iz avgusta prošle godine, da bi mogao steći sliku o tome s kim ima posla. UOSTALOM, SMATRAM DA LABANA TREBA SMENITI!
Dusan Istoricar Odgovori
Na kom jeziku je bilo obracanje?
Sasa Odgovori
Nas je malo ali smo pravilno rasporedjeni
Vera Vang Odgovori
Iskustva koja Crna Gora ima u razvoju turizma se zaista mogu kvalitetno implementirati u razvoj Palica kao turisticke destinacije, a gde ima volje, ima i nacina.
Sting
Opste su poznati u turizmu i ugostiteljstvu. Niko iz CG ne radi u pomenutim segmentima sve uvozna radna snaga
Član8245 Odgovori
Za razvoj turizma na Paliću svaka nam je pomoć dobro došla.
Avet
A ja pomislio da Crnogorci od NAS traže korisne savete u vezi razvoja njihovog turizma.
I da samo kažem ili spomenem, i mi smo katastrofalno loši, što se turizma tiče.
Nemaju ni oni ni "T" od turizma, imaju samo neverovatno lepu prirodu i primorje i ništa više.
Kad odeš tamo u Crnu Goru, pa se požališ na loše usluge, oni ti kažu, "pa šta bi ti još više, zar ti nije dovoljna prelepa priroda".
Bunjevac Odgovori
Nikad gori odnosi. Koga lazete? Priznali Kosovo, Isti kao Hrvati, fuj.
Da,da... Odgovori
Dosao djetic da ugovori kupovinu kukuruza...ali da bude okrunjen!!!
Agrotiko Odgovori
Šta reći osim: KATASTROFA.
Koliko ovi prostori mogu da proizvedu gluposti? Neograničeno! Da bi smo se ujedinili (u EU), bilo je potrebno da se, prvo, raspadnemo, drugo, poubijamo, treće, zamrzimo, četvrto, uništimo ekonomije, peto, mada ne i zadnje na listi tragedija, pretvorimo u Banane (države). I nakon toga, sada, njihovi Banana predsednici, ambasadori, konzuli, ministri idu jedni drugima u posete, rukuju se, grle, ljube, bratime, tapšu po leđima i "grade nove mostove prijateljstva i saradnje". Kako ovo zadnje zvuči otrcano.
Šta reći osim: BRUKA I SRAMOTA.
psiholoskinja Odgovori
Subotica je oduvek bila grad svih nacionalnih manjina i osoba drugih verskih i drzavnih obelezja. Politika otvorenih vrata uvek je dobrodosla.
Србислав
У српском језику не постоји реч психолошкиња. Постоји само психолог. Прочутајте обавештење САНУ. Поред тога, ви нисте чак ни психолог. Вероватно сте маштали да будете једном, али нажалост нисте, нити, имате довољно интелектуалног капацитета да будете. Но, на интернету свако може бити свашта. Свима овде је досадило ваше непростопроширено ботовање. Предпостављам да вам је неко, уз павлаку и кечап, обећао диплому психолога за ваш труд.
Ahahah
Hajde da posetiocima sajta i malo edukacije pruzimo: nije pravilno "predpostavljam", ali jeste "pretpostavljam" :) Zahvaljujem
pista Odgovori
A i sa Beranama, jel?
Nedim Odgovori
Gradonačelnik Subotice je iz Berana i gle čuda dogurao mali đetić do prvog čoveka grada
Igor Odgovori
Lepo i treba sto vise slizbenika da nas poseti. Ima sta i da se vidi kod nas.
Toni Montana Odgovori
Nama kad neko dodje u posetu,zvanicnu ili ne,mi odmah znamo njegov CV,porodicno stablo,sa kim je proveo prethodnu no i sl...ja sam ubedjen da su Poaro ili Serlok Hol.s u proslom zivotu bili suboticani. U svakom slucaju,svako je dobrodosao u Suboticu kod dolazi sa prijateljakim namerama,bez obzira iz koje zemlje dolazi. Razmena iskustva i informacija su vazna stvar u danasnje vreme,a dirwktni susreti mnogo mogu u tome da doprinesu
Coa Odgovori
Subotica je otvoren grad i svi su dobrodošli kao i svaka saradnja kako privredna tako i kulturna. Po meni je i ova poseta dokaz toga. A sve ostalo gore navedeno u komentarima je samo za dnevno političku svrhu. Po meni potpuno ne potrebno.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.