Komentara: 24
Pregleda: 5643
Foto

Crnogorski ambasador posetio Suboticu

12.03.2018. u 15:34h
Izvor: Subotica.com
Ambasador Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović posetio je danas naš grad i sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom razgovarao o potencijalima buduće saradnje severa Bačke i crnogorskih gradova.
Crnogorski ambasador posetio Suboticu

Gradonačelnik Laban podsetio je da je trgovinska razmena regiona  severa Bačke i Potisja sa Crnom Gorom iznosi oko 23 miliona dolara, kao i da Subotica neguje dobre partnerske odnose sa Kotorom, Beranama i Bijelim Poljem.

- Razgovarali smo o privrednim potencijalima Subotice, našoj kulturnoj baštini, multietničnostima kojima se ponosimo i o odnosima sa opštinama u Crnoj Gori. Bilo je reči i o turistički potencijalima Subotice, tačnije razvoju banje Palić da bi mogli da uzmemo iskustva koja Crna Gora, kao prepoznatljive turistička destinacija, itekako ima – istakao je gradonačelnik Bogdan Laban. - Nismo mogli ni da zaobiđemo industrijsku zonu i velike kompanije koje posluju u našem gradu, u kojima je zaposleno više od 6.200 ljudi. Obišli smo i zgradu Narodnog pozorišta, čija adaptacija i rekonstrukcija je u toku.

Ambasador Mićunović naglasio je da je današnji susret bio vrlo plodonosan, koji je prešao granice kurtoazne posete.

- Sa radošću gledam građansku, nacionalnu i multikonfesionalnu Suboticu i da ta vrsta odnosa ne proizvodi sukobe već svi žive u dobrim odnosima – smatra ambasador Branislav  Mićunović. - Ono što je najvažnije je što smo mi jedni drugima stavili na raspolaganje sve svoje mogućnosti da zajedno unapredimo međusobnu saradnju. Odnosi Srbije i Crne Gore nikada nisu bili bolji i uspešniji i današnja poseta je još jedan korak ka budućoj, još boljoj saradnji dve države.

Izvor: Subotica.com
Ambasador Crne Gore u poseti Subotici Ambasador Crne Gore u poseti Subotici Ambasador Crne Gore u poseti Subotici Ambasador Crne Gore u poseti Subotici Ambasador Crne Gore u poseti Subotici Ambasador Crne Gore u poseti Subotici Ambasador Crne Gore u poseti Subotici Ambasador Crne Gore u poseti Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 2 nedelje
Komentara: 24
Pregleda: 5643
Povezane teme

nemanja simović

bogdan laban

ambasador crne gore

branislav mićunović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.