Komentara: 0
Pregleda: 2489

Čišćenje i proširivanje kanala u Željezničkom naselju

17.11.2012. u 22:07h
Izvor: SuMedija
U toku su radovi na realizaciji projekta "Čišćenje, produbljivanje i proširivanje otvorenih kanala za sakupljanje i odvođenje atmosferskih voda" u Mesnoj zajednici „Željezničko naselje”.
Čišćenje i proširivanje kanala u Željezničkom naselju

Projekat obuhvata čišćenje, proširivanje, produbljivanje i deponovanje mulja iz atmosferskih kanala koji okružuju SRC „Libalegele” u ukupnoj dužini od oko 800 metara, u ulicama Kruševačka, Milutina Uskokovića i Jovana Mikića - Čordaški put.

- Grad je za potrebe mesnih zajednica obezbedio 3 miliona dinara. Pojedinačni korisnici sredstava su uglavnom dobili između 70 i 100 hiljada dinara. U ovom slučaju odobrenih 100 hiljada dinara nije bilo dovoljno pa je Mesna zajednica „Željzničko naselje” iz sopstveniuh sredstava obezbedila preostalih tridesetak hiljada dinara. Radovi će biti gotovi do početka zime – rekao je dr Atila Čengeri nakon obilaska MZ “Željezničko naselje”.

Petar Doroslovački, zamenik predsednika Skupštine MZ, kaže da Željezničko naselje ima najniži stepen izgrađenosti i priključenosti domaćinstava na javnu kanalizacionu mrežu od svih gradskih mesnih zajednica. Prostor na kojem se realizuje projekat predstavlja najnižu tačku, te je stanje još gore zbog visokog nivoa podzemnih voda i zasićenosti velikog broja septičkih rupa. Realizacija ovog projekta treba da utiče i na svest domaćinstava i uputi ih na značaj ovih kanala, kao i na to da ih ne treba pretvarati u deponiju građevinskog i drugog otpada, jer je njihova propusnost i protočnost od urbano-komunalnog, ekološkog i zdravstvenog značaja za uslove i kvalitet življenja.

- Grad Subotica je objavio javni konkurs za mesne zajednice sa ciljem da izdvoji sredstva za unapređenje kvaliteta života i zaštite životne sredine. Na osnovu tog konkursa mi smo sačinili ovaj projekat. Između tri ponuđača izabrali smo najpovoljniju ponudu preduzeća “Terax niskogradnja”, koje je ujedno i naš komšij, i upoznati su sa problematikom. Ukupna vrednost radova je 130.144,00 dinara - kaže Doroslovački, koji je ujedno i koordinator realizacije projekta.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2489
Povezane teme

željezničko naselje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.