Komentara: 5
Pregleda: 3955

Česte su nesreće na autoputu koje prouzrokuju stranci

20.01.2015. u 17:40h
Izvor: RTV Yueco
Česte su saobraćajne nezgode  koje su prouzrokovali strani državljani na delu autoputa od Feketića do Horgoša. Nesreće se događaju kada je intezivniji saobraćaj i ti predmeti u Osnovnom javnom tužilaštvu imaju status hitnih predmeta. Ako je u pitanju saobraćajna nezgoda sa smrtnim posledicama slučaj  ne može da se reši za jedan dan, jer treba da se ispita niz okolnosti koje su dovele do nezgode. U slučajevima kada je u pitanju materijalna šteta, lake ili teške telesne povrede predmeti se rešavaju za jedan dan.
Česte su nesreće na autoputu koje prouzrokuju stranci

Deonica autoputa Horgoš - Novi Sad kod Feketića ili Bačke Topole može da se smatra crnom tačkom, jer su česte saobraćajne nesreće. Letos, na toj deonici dogodila se teška saobraćajna nesreća koju je izazvao vozač autobusa turskih registarskih oznaka, kada je zaspao za volanom i sleteo sa puta. U nesreći je 1 lice poginulo, a ostali putnici su zadobili lake i teške telesne povrede. Osnovno javno tužilaštvo u Subotici je optužilo vozača i u saradnji sa našim Ministarstvom pravde ustupili su postupak Ministarstvu  pravde Republike Turske gde se dalje vodi postupak, jer okrivljeni i oštećeni su iz Turske.

Prošle nedelje, 15.janura na autoputu između Subotice i Novog Sada, kod Bačke Topole, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su četiri bugarska državljana zadobila teške telesne povrede, dok je devet lakše povređeno. Postupak je završen brzo i vozaču je izrečena mera  da ne sme upravljati vozilom E kategorije 8 meseci i morao je da plati 200.000 dinara.

Krivičnim  zakonom regulisao je  ugrožavanje javnog saobraćaja.Većina krivičnih postupaka iz ovog dela  se sprovodi u redovnom postupku, a izuzetak je kada krivično delo uradi stranac, tada je reč o hitnim postupcima. Stranci kao izvršioci krivičnih dela iz oblasti saobraćaja pojavljuju u određenim vremenskim periodima. 

Bez obzira na sve broj saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posledicama je smanjen u odnosu na raniji period. Od kada je usvojen novi Zakon o bezbednosti u saobraćaju 2009. godine, vozači su postali pažljiviji.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 3955
Povezane teme

saobraćajna nesreća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.