• Pregleda: 3580

Česte su nesreće na autoputu koje prouzrokuju stranci

Česte su saobraćajne nezgode  koje su prouzrokovali strani državljani na delu autoputa od Feketića do Horgoša. Nesreće se događaju kada je intezivniji saobraćaj i ti predmeti u Osnovnom javnom tužilaštvu imaju status hitnih predmeta. Ako je u pitanju saobraćajna nezgoda sa smrtnim posledicama slučaj  ne može da se reši za jedan dan, jer treba da se ispita niz okolnosti koje su dovele do nezgode. U slučajevima kada je u pitanju materijalna šteta, lake ili teške telesne povrede predmeti se rešavaju za jedan dan.
Česte su nesreće na autoputu koje prouzrokuju stranci

Deonica autoputa Horgoš - Novi Sad kod Feketića ili Bačke Topole može da se smatra crnom tačkom, jer su česte saobraćajne nesreće. Letos, na toj deonici dogodila se teška saobraćajna nesreća koju je izazvao vozač autobusa turskih registarskih oznaka, kada je zaspao za volanom i sleteo sa puta. U nesreći je 1 lice poginulo, a ostali putnici su zadobili lake i teške telesne povrede. Osnovno javno tužilaštvo u Subotici je optužilo vozača i u saradnji sa našim Ministarstvom pravde ustupili su postupak Ministarstvu  pravde Republike Turske gde se dalje vodi postupak, jer okrivljeni i oštećeni su iz Turske.

Prošle nedelje, 15.janura na autoputu između Subotice i Novog Sada, kod Bačke Topole, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su četiri bugarska državljana zadobila teške telesne povrede, dok je devet lakše povređeno. Postupak je završen brzo i vozaču je izrečena mera  da ne sme upravljati vozilom E kategorije 8 meseci i morao je da plati 200.000 dinara.

Krivičnim  zakonom regulisao je  ugrožavanje javnog saobraćaja.Većina krivičnih postupaka iz ovog dela  se sprovodi u redovnom postupku, a izuzetak je kada krivično delo uradi stranac, tada je reč o hitnim postupcima. Stranci kao izvršioci krivičnih dela iz oblasti saobraćaja pojavljuju u određenim vremenskim periodima. 

Bez obzira na sve broj saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posledicama je smanjen u odnosu na raniji period. Od kada je usvojen novi Zakon o bezbednosti u saobraćaju 2009. godine, vozači su postali pažljiviji.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

5
Mladen Odgovori
Pa kad je sve ravno i sumorno nije ni cudo... :( opuste se ljudi posle brda i krivina...
Salamander Odgovori
Generalno se dogаđaju veći udesi zbog nepostojeće zaštitne ograde, pa neka misli ko šta hoće. Na nekim delovima postoji visinska razlika i do dva metra i ne postoji zaštitna ograda koja bi sprečila izletanje vozila - toliko o našem auto putu, a ostalo je ljudski faktor.
Bac Franje Odgovori
@Mladen - Ti lupetas kao da si se rodio u Subotici i nikada nisi bio nigde osim u Sandoru.
Kakve su ti molim te ja, krivine i BRDA od Budimpeste do Subotice???
Problem je u nasem tz. autoputu i ponasanju i divljanju po nasim putevima, gde kreteni koriste zaustavnuu traku kao da je deo kolovoza, i svi ostalii prekrsaji se prave. Nasi vozaci su needukovani, poasamo se kao Turci. A ti stranci kad su vec presli neki put od 1000+ kilometara naravno da su umorni i trebalo bi ih naterati na obaveznu pauzu od 24 sata, pa nek spavaju po motelima/hotelima. Uz to bi i bio dobar biznis za nas da moraju da prenoce.
A najveci uzrok je nasa tz. saobracajna policija koja nista ne proverava i ne kontrolise, glupani.
Adnan Odgovori
Zatvoriti auto put za strance! Ni jedan ljudski zivot nije vredan putarine sto nam placaju...
Salamander Odgovori
@Bac Franje - mora da ste davno putovali auto-putem pošto ne znam gde bi ste te strance stavili na spavanje 24h - na auto putu ne postoji ni jedan pristojan motel ili hotel sve do BG (govorim o objektima pored puta pošto ostale reklame nisu vidljive sem na par mesta). Sreća naša pa su napravili pumpe sa pristojnim stajalištima i restoranima.
Naš auto put je jedan on NEbezbednijih pa bi trebalo da se radi na tome a ne neka presija na strance da rade ne znam šta. Produžite zaustavne i trake za ubrzavanje, postavite zaštitne ograde na deonicama gde visina puta i okoline iznosi više od 0.3m (ponaročito kod odvodnih kanala), postavite svetleće table upozorenja na potrebnim mestima umesto naziva mesta na ne znam koliko jezika i pisama, postavite vidljive hirizontalne oznake (i za kišu), i što je najvažnije POPRAVITE PUTEVE. Ponaročito obratite pažnju na sekcije spoja nadvožnjaka i ostalog asfalta gde se izleda nisu usaglasili oni koji grade most i oni koji grade put pa imate mini skakaonice na nekim delovima. Postavite termometre koji su vidljivi vozačima i automatska upozorenja na poledicu kod mostova - naročito kod Beške. Kod nas nov put izgleda kao da bio zemljotres dok su ga gradili, i da ne nabrajam više koje nedostatke imamo na samom putu tako da je broj udesa koji se desi za divno čudo mali. Što se tiče kulture vožnje - svi voze brže nego što je dozvoljeno, a to nije preporučljivo za naš auto-put.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.