Komentara: 8
Pregleda: 4095

Cene goriva još idu na dole

23.10.2012. u 11:46h
Pre nepunih nedelju dana iz NIS-a su nas iznenadili sa sniženjem naftnih derivata (i gasa) za skoro sva goriva, a evo već danas javljaju da će to uraditi još jednom.
Cene goriva još idu na dole

Naftna industrija Srbije najavila je da će od danas ponovo sniziti maloprodajne cene benzina pa će evro-premijum biti jeftiniji za 1,8 dinara a dizel D2 za pola dinara po litru.

Kako su naveli u NIS-u, BMB 95 pojeftiniće za 1,8 dinara a evro-dizel za pola dinara. Tečni naftni gas biće jeftiniji za dinar. Razlozi sniženja, kako se navodi, su pad kotacija na berzama, pad kursa dolara i sniženje veleprodajne cene.

NIS je i u četvrtak, 18. oktobra, snizio maloprodajne i velikoprodajne cene goriva u zavisnosti od vrste goriva. Prosečna cena evrodizela na pumpama u Srbiji je krajem prošle sedmice bila oko 1,43 evra, a evropremijuma BMB 95 oko 1,48 evra što je na nivou cena u regionu.

Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 4095

Povezana vest

Povezane teme

nis naftagas

cene goriva

autogas

cena goriva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.