Komentara: 14
Pregleda: 7756

Cela Subotica podržala akciju „Srce za decu“

25.03.2013. u 16:27h
Izvor: Blic
Subotica je minulog vikenda bila u potpunosti u znaku akcije „Srce za decu“. Razloga za zadovoljstvo imali su mali Vukotići jer je u klubu „Skladište“ održan humanitarni koncert sa kojeg je sav prihod namenjen upravo njima, a zahvaljujući brojnim donacijama, pet devojčica iz porodice Kuktin više se neće zbog siromaštva izdvajati od svojih vršnjaka.
Cela Subotica podržala akciju „Srce za decu“

Humanitarnim koncertom u prepunom Omladinskom klubu „Skladište“, na kome su nastupili Hajnalka Buš, finalistkinja televizijskog šoua „Ja imam talenat“, i jedan od naših najboljih klupskih bendova „Perpetuum mobile“, sa koga je sav prihod namenjen Dijani Ivi (7), Mariji (8), Kristijanu (9) i Miletu Vukotiću (12), u akciju „Srce za decu“ uključila se i Fondacija „Danilo Kiš“ iz Subotice.

- Naši sugrađani su pokazali da imaju veliko srce i napunili su kako klub „Skladište“ tako i kutiju za dobrovoljne priloge postavljenu na ulazu. Drago mi je što na ovaj način možemo da damo skromni doprinos da mališani iz porodice Vukotić imaju srećnije detinjstvo – kaže Bane Filipović, direktor Fondacije.

Uskoro će biti organizovan humanitarni koncert i za porodicu Kuktin.

- Sjajno se osećam što na ovaj način mogu nekome da pomognem. Mislim da se svako može odreći kutije cigareta i jedne kafe u kafiću i priključiti se akciji „Srce za decu“ – kazala je posle koncerta Subotičanka Adrijana Sigulinski.

Branka Vukotić, majka četvoro mališana, zahvalila se svima koji su im pomogli od početka akcije.

- Renoviran nam je krov koji je prokišnjavao, kao i kupatilo u kome je postojala opasnost od strujnog udara. Dobili smo igračke, garderobu, hranu, kompjuter, a održan je i koncert. Zahvaljujem se svima koji učestvuju u akciji i drago mi je što ima toliko dobrih ljudi koji su spremni da pomognu – rekla je Branka Vukotić.

Cela Subotica podržala akciju „Srce za decu“

Hajnalka Buš i pratežći orkestar: U subotičkom klubu „Skladište“ održan je humanitarni koncert sa kojeg je sav prihod namenjen poridici Branke Vukotić
- Oduvek sam sanjala da osvajam medalje u atletici, ali sam do sada mislila da to neće biti moguće jer nemamo dovoljno novca da mogu da plaćam treninge i autobuske karte. Međutim, sada mi je čika Nemanja obezbedio godišnju autobusku kartu i člansku kartu Atletskog kluba „Spartak“ i jedva čekam da odem na prvi trening – priča Antonija Kuktin (9).

Potaknut pričom objavljenom u našem listu u akciju „Srce za decu“ uključili su se i Resor za sport grada Subotice i štamparija „Čikoš“, a član Gradskog veća Nemanja Simović talentovanoj devojčici je osim godišnje autobuske karte i članske kartice AK „Spartak“, dostavio i nov bicikl. Njenoj starijoj sestri Ivani oči su sijale od zadovoljstva dok je otpakivala nov kompjuter, dar „Blic fondacije“.

- Ja ću da radim na njemu zadatke za školu, a sestre će igrati igrice i slušati muziku – kaže Ivana.

Milica (6), Eleonora (7) i Snežana (8) su se najviše obradovale slatkišima, igračkama i novim patikama. Milica je odmah dograbila džak sa igračkama veći od nje same. Eleonori smo “morali” odmah da sastavimo kolica za lutku. Sve devojčice su od „Blic fondacije“ dobile nove patike „all star“.

 Cela Subotica podržala akciju „Srce za decu“

Objektivno mala, ali ustvari značajna pomoć: Ilona Kuktin i njena deca (foto: Blic.rs)

Majka Ilona Kuktin do suza je bila dirnuta činjenicom da im se život promenio od kada je u „Blicu“ objavljena priča o teškim uslovima u kojima živi sa pet ćerkica.

- Nemam reči kojima bih opisala zahvalnost koju osećam prema svim ljudima dobre volje koji su nam pomogli. Sada nam je znatno lakše nego ranije – zaključuje Ilona Kuktin.

Dirnuta pričom o nesrećnom detinjstvu pet devojčica porodice Kuktin, Biljana Jovanović iz Požarevca platila je, u dogovoru sa majkom Ilonom, dug za struju od 18.000 dinara, kao i troškove boravka u vrtiću do kraja godine za najmlađu Milicu.

Izvor: Blic
Humanitarni koncert „Subotičko srce za decu“ Humanitarni koncert „Subotičko srce za decu“ Humanitarni koncert „Subotičko srce za decu“ Humanitarni koncert „Subotičko srce za decu“ Humanitarni koncert „Subotičko srce za decu“ Humanitarni koncert „Subotičko srce za decu“ Humanitarni koncert „Subotičko srce za decu“ Humanitarni koncert „Subotičko srce za decu“
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 14
Pregleda: 7756

Povezana vest

Povezane teme

branislav filipović

humanitarni koncert

Fondacija Danilo Kiš

perpetuum mobile bend

omladinski klub "skladište"

hajnalka buš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.