Komentara: 0
Pregleda: 1896

Cela firma dva radnika

03.02.2015. u 16:21h
Izvor: Subotica.com
Među 188 preduzeća na spisku Agencije za privatizaciju, predviđenih za stečaj, pet iz Subotice. Osim "Solida" koji broji 200 zaposlenih, kod ostale četiri - jedan ili nijedan zaposleni
Cela firma dva radnika

MEĐU 188 preduzeća, koja su se našla na spisku Agencije za privatizaciju za okončanje privatizacije pokretanjem stečaja, našlo se i pet preduzeća iz Subotice - "Poljoopskrba", "Solid", "Urbing", "Poljokop" i "Merkator" sa Palića.

Spisak, za koji su, kako kažu, saznali iz medija, najviše je iznenadio preduzeće "Poljoopskrba", jer smatraju da prema rezultatima poslovanja nema elemenata za pokretanje stečajnog postupka.

- Radimo normalno, na vreme izmirujemo obaveze prema državi, poveriocima, isplaćujemo plate zaposlenima, kojih ima četvoro, tako da zaista ne znamo razlog zbog koga smo se našli na ovom spisku - kaže Marin Vidaković, direktor "Poljoopskrbe", koji u Subotici radi od 1976. godine. - Nastali smo od istoimenog preduzeća iz Zagreba, koje je i zainteresovano da se ponovo pripojimo, ili da nas preuzme, tako da ni kriterijum da nema zainteresovanih kupaca nije primenjljiv na nas. Kontaktirali smo s Agencijom za privatizaciju i referent koji je zadužen za naš slučaj nije mogao ništa više da nam kaže.

Na spisku za stečaj našla se i fabrika obuće DP "Solid", koja je, inače, u stečaju već godinama. Iako je u stečaju, firma sa 200 zaposlenih radi uslužno za jednu italijansku kompaniju.

- Privatizacija je trebalo još ranije da se sprovede, tako da ovo nije ništa novo, samo se nadam da to neće uticati na aranžman sa inostranim partnerima - objašnjava direktor Srećko Novaković. - Plate nisu velike, ali se isplaćuju na vreme, redovno se uplaćuju doprinosi radnicima i bilo bi dobro da se ne remeti proizvodnja. Valjda će sada država imati više pameti i odabrati pravi model privatizacije, umesto prethodnih brojnih neodgovarajućih vlasnika.

"Urbing" nema zaposlenih, "Poljokop" i palićki "Merkator" imaju po jednog radnika.

PLAN VLADE SRBIJE

AKCIONI plan Vlade Republike Srbije, podsećanja radi, usvojen je 31. januara 2015. godine, kojim će se pokretanjem stečaja okončati postupak privatizacije u 188 preduzeća u kojima nema proizvodnje, niti za njih ima zainteresovanih investitora, ili je u njima poslovanje neodrživo.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1896

Povezane vesti

Povezane teme

poljoopskrba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.