Komentara: 34
Pregleda: 12968

Čeda radnicima duguje i po pet plata

06.08.2015. u 02:12h
Izvor: Blic
Zaposleni u subotičkom „Agrohubu“ tvrde da im gazda Čedomir Jovanović, lider LDP, duguje i po pet plata, dok u toj firmi to negiraju.
Čeda radnicima duguje i po pet plata

Ištvan Bokor (59), bivši radnik „Agroposlova“ i „Agrohuba“, tvrdi da je zbog neisplaćenih zarada dao otkaz.

- Počeo sam da radim u „Agroposlovima“, gde je direktorka bila Jelena Jovanović, supruga Čedomira Jovanovića. Zarada je trebalo da mi bude 29.000 dinara, a prvu platu dobio sam u decembru. U januaru smo prestali s radom jer nije bilo sirovina - kaže Bokor.

Radnici su vraćeni na posao krajem februara. Rečeno im je da su „Agroposlovi“ u stečaju, da sve ostaje isto uključujući i korišćenje brenda „Fidelinka“, osim što se firma zove „Agrohub“ i vodeću funkciju preuzima Čedomir Jovanović, koji je i jedini vlasnik firme. Zaposleni ne žele da govore javno o neisplaćenim zaradama.

U „Agrohubu“ demantuju
- Koliko znam, radnicima su isplaćene zarade. Za period kada mlin nije radio osnovana je firma „Agrohub“, napravila je ugovor sa „Fidelinkom“ i preuzela obavezu stare firme za radnike i to je isplaćeno. Tvrdnja da se nekome duguje pet zarada nije istinita - kaže Zoran Popović iz „Agrohuba“. Čedomir Jovanović nije odgovorio na pitanja „Blica“ o tom slučaju.

- Oni koji su dobili i dali otkaze u maju i junu nisu dobili ni dinara. Radnici u testari su dobili majsku, a u mlinu - martovsku platu. Niko nije dobio obračunske liste za decembar, januar i februar, a nisu nam dali ni poreske prijave za prošlu godinu. Agonija traje od prošle godine, a od 18. juna nemamo ni zdravstvene knjižice - tvrde radnici.

Oni su se obratili subotičkom ombudsmanu Zlatku Marosiuku, što potvrđuju i u Kancelariji zaštitnika građana.

- Ombudsman nam je rekao da je proverio njene navode i da su tačni. Rečeno nam je da je predmet u toku - kaže jedna od nezadovoljnih radnica.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 34
Pregleda: 12968
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.