Komentara: 11
Pregleda: 10669

Carinici pronašli pištolj među čvarcima

29.10.2015. u 16:02h
Izvor: Subotica.com
Carinici su juče na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja velike količine municije, dok je istog dana na graničnom prelazu Kelebija onemogućeno da iz zemlje bude iznet pištolj sa municijom skriven u čvarcima, saopšteno je iz Uprave carina.
Carinici pronašli pištolj među čvarcima

Velika količina krijumčarene municije otkrivena je u kombiju zrenjaninskih registarskih oznaka kojim su dvojica srpskih državljana na graničnom prelazu Horgoš pokušala da uđu u zemlju. Oni su se iz Nemačke uputili u Srbobran, a carinicima su rekli da u kombiju imaju lični prtljag i polovne predmete za domaćinstvo, kao što su alat, televizor i frižider.

Međutim, među polovnim stvarima pronađene su dve kutije sa čitavim arsenalom različite municije: redenik sa preko 40 bojevih, svetlećih i manevarskih metaka kalibra 7,62mm za automatsko oružje,  3 metka kalibra 2,2mm za malokalibarsku pušku, 3 metka kalibra 7,65 mm, 6 metaka za pištolj kalibra 9mm, 6 metaka većeg kalibra, 10 komada lovačke municije kalibra 12mm i preko 150 različitih patrona za gasni pištolj.

Carinici pronašli pištolj među čvarcima

Istog dana, samo 15 minuta kasnije, na izlazu graničnog prelaza Kelebija, u jednoj pošiljci prevoženoj autobusom pronađen je pištolj skriven u čvarcima.

Pištolj marke „Crvena zastava“ 9mm sa 7 pripadajućih metaka otkriven je prilikom detaljnog pregleda autobusa danskih registarskih oznaka, koji saobraća na liniji Vrnjačka Banja – Pariz.

Putnici i vozači su prethodno carinicima rekli da se u autobusu nalazi samo lični prtljag i nekoliko pošiljaka.  U jednoj od torbi koja je kao pošiljka autobusom poslata u Pariz, pronađena je plastična posuda sa čvarcima, među kojima se nalazio i dobro zakamufliran pištolj sa municijom.

Carinici pronašli pištolj među čvarcima

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 10669
Povezane teme

granični prelaz horgoš

granični prelaz kelebija

zaplena robe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.