• Pregleda: 1626

Carina spremno dočekuje praznike

Kao i svake godine, carinska služba pojačava svoje aktivnosti na graničnim prelazima u vreme novogodišnjih i božićnih praznika. Kako se zbog velikog priliva putnika, koji dolaze u Srbiju ili kroz nju prolaze, može očekivati stvaranje gužvi, preduzete su sve neophodne mere kako do nepotrebnih zastoja ne bi došlo.
Carina spremno dočekuje praznike

Na najprometnijim prelazima, poput Horgoša, Gradine i Batrovaca, smene će biti pojačane, a otvorene su i sve raspoložive trake, kako za putnički tako i za autobuski saobraćaj.

- Srbija je tranzitna zemlja kroz koju, pored naših ljudi, prolaze i državljani drugih zemalja poput Turske i Bugarske, te se putnicima preporučuje da, ukoliko je to moguće, izbegavaju najfrekventnije prelaze. Savet je da koriste alternativne prelaze za Horgoš, kao što su Bački Vinogradi, Bajmok, Đala i Kelebija, za Batrovce da koriste Šid, dok se u slučaju Preševa kao alternativa najčešće koristi Prohor Pčinjski - saopštili su iz Uprave Carina, dodajući da je trenutno zadržavanja traju najviše do pola sata.

Od carinika se zahteva profesionalan i prijatan odnos prema putnicima i efikasno obavljanje posla kako bi zadržavanja bila svedena na minimum, što ne znači da kontrola robe i sprečavanje zloupotreba ne ostaju prioritet ove službe.

Na sajtu Uprave carina nalaze se najvažnije informacije u vezi ličnog prtljaga, iznosa i unosa novca, kućnih ljubimaca, kao i pravila pri unosu kupljenih stvari u inostranstvu, o čemu bi putnici trebalo na vreme da se informišu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
panonski čamac Odgovori
Carina uvek spremno dočekuje praznike. Pune kuće keša, čokolade i viskija.
milica Odgovori
Spremni za klepanje kao svake godine.Pogledajte u kakvim kucama zive i kakva auta voze!!!
Crnjak Odgovori
To je bez svake sumnje sigurno 100% tačno ! Carinici toliko spremno dočekuju dane praznika da će nakon istih svaki od njih kupiti po jedan novi stan ili kakav besan auto a možda po neko od najspremnijih i te obe stvari !
andrea Odgovori
Profesionalan i prijatan ? Ko naši carinici. ? Pričaju sa tobom ko kočijaš sa konjem. ? Čast izuzecima.
Petar Lakovic Odgovori
Замислите ову бајку: решио наш министар да се обрачуна са корупцијом на царини и баш изабрао да то буде пред Божић,петак,као Судњи дан, те одлучи да сво људство,технику,знање и вештине усмери ка том циљу! Изненада га из сна пропуди мобилни и јави му се ОН ! Не чини ништа што ти се снило,празник је побогу, а и стижу еврићи за препород наше отаџбине. Пустите људе,наше људе,нека раде,даће они где треба! !! Да није трагично било би смешно! Не постоји воља да се ухвати држава у коштац са овим видом корупције. Замислите полицајца који са граничног прелаза пређе у прашинаре! Намерно кажем Полицајца,јер он има овлашћење да контролише цариника али би онда и он био ускраћен за добит. Ма шта ја то лупетам, ДОКАЖИ, само коме и зашто ја?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.