Komentara: 18
Pregleda: 4425

Čantavir uskoro dobija pozorište

08.07.2015. u 18:23h
Izvor: Subotica.com
Radovi na sanaciji i rekonstrukciji zgrade pozorišta u Čantaviru počinju iduće nedelje i koštaće 20.4 miliona dinara.
Čantavir uskoro dobija pozorište

Prema ugovoru koji je danas potpisan između Direkcije za izgradnju grada i građevinskog preduzeća „Gat“ iz Novog Sada, radovi, koji se finansiraju iz budžeta grada, trajaće oko mesec dana.

- Radi se o kompletnoj rekonstrukciji krovne konstrukcije, fasade, sanacija bine i gledališta, dobiće se kompleno novi objekat – najavio je Peter Blau, direktor Direkcije za izgradnju grada.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i Ištvan Pastor, predsednik Pokrajinske skuštine, koji je istakao da je ovo dugo očekivani trenutak.

- Zgrada koja je veoma značajna za ovo selo biće obnovljena, odogovaraće izazovima 21. veka i omogućiće da se u njoj nastave kulturni sadržaji po kojima je nekada bila poznata – dodao je Pastor.

Čantavir uskoro dobija pozorište

Meštani Čantavira, međutim, ne gledaju blagonaklono na izgradnju pozorišta jer, kako kažu, potrebnije su im druge stvari poput radnih mesta, kanalizacije, asfalta...

- Mogli su uložiti novac, obnoviti zadrugu i na primer, otvoriti farmu svinja, zaposliti ljude a ne da oni svakodnevno odlaze u 50 kilometara udaljeno Orahovo da rade u zadruzi – smatra meštanin Jene Barta. - Gluma i pesma trebaju narodu, ali mu više treba da radi i da i mi siromašni imamo kako da prehranimo porodice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 4425

Povezana vest

Povezane teme

Čantavir

potpisivanje ugovora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.