Komentara: 7
Pregleda: 4781
Foto

Čaba Paško na Svetskom takmičenju u kulinarstvu

07.11.2018. u 15:55h
Izvor: Subotica.com
Sveštenik, profesor muzike i master šef, Čaba Paško, učestvovaće na Svetskom prvenstvu kulinarstva, koje će u Luksemburgu biti održano od 24. do 28. novembra.
Čaba Paško na Svetskom takmičenju u kulinarstvu

U Vestibilu Gradske kuće danas je održana izložba i prezentacija specijaliteta koje će subotički sveštenik, muzičar i profesionalni kuvar, Čaba Paško predstaviti na  svetskom takmičenju.

Na ovom prestižnom takmičenju, za koje se ove godine prijavilo 2500 učesnika iz 54 zemlje, Paško će svoje kulinarsko umeće prikazati  u nekoliko kategorija. Kroz pripremu pet jela, Paško će predstaviti gastronomiju Mađara sa Karpata, kao i vojvođanske tradicionalne specijalitete, a sve to će biti prilagođeno savremenim gastronomskim trendovima.

Čaba Paško na Svetskom takmičenju u kulinarstvu

Među jelima, koja će se naći u Luksemburgu, su kozji sir  sa Malih Pijaca, kao i prsa mlade jarebice specijalno pripremljena na bačkom pečenom maslacu.

- Predstaviću moderne tehnologije i uključiti nešto specifično za naš kraj. Kako ovde žive Bunjevci, Srbi, Mađari, Nemci, uključio sam skorupaču, što se kod nas koristi oko Božića, mada uvek može da se kupi na Mlečnoj pijaci. Kad pripremam jela za prijatelje, uvek koristim taj pečeni maslac, jer ima poseban i prelep ukus. Takođe, pokazaću i koziji sir sa Malih Pijaca. U Francuskoj čovek može kupiti preko 600 vrsta sireva, a kod nas jedva ih ima,  i zato  me jako raduje kad čujem da ima mladih ljudi koji pokušavaju da naprave razne sireve, kao što je ovaj koziji sir - rekao je Paško, koji se uz podršku Mađarskog nacionalnog gastronomskog saveza prethodnih nekoliko meseci pripremao za ovo veliko takmičenje, koje se održava svake četvrte godine.

Posle studija teologije u Pečuju,  Paško je diplomirao dirigovanje, a tokom studija u Gracu bio je i operski pevač. Već deset godina bavi se  kulinarstvom,  a koliko ozbiljno radi taj posao najbolje pokazuju diplome sa najznačajnijih kulinarskih kurseva i njegove dve zbirke recepata “Otac Paško u kuhinji” i  “Ukusi Bačke”, koja je izdata na mađarskom jeziku.

Čaba Paško na Svetskom takmičenju u kulinarstvu

Izvor: Subotica.com
Izložba materijala za Svetsko prvenstvo kulinarstva Izložba materijala za Svetsko prvenstvo kulinarstva Izložba materijala za Svetsko prvenstvo kulinarstva Izložba materijala za Svetsko prvenstvo kulinarstva Izložba materijala za Svetsko prvenstvo kulinarstva Izložba materijala za Svetsko prvenstvo kulinarstva Izložba materijala za Svetsko prvenstvo kulinarstva Izložba materijala za Svetsko prvenstvo kulinarstva
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 4781
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.