Komentara: 0
Pregleda: 2582

"Bunt Kickt Gud" kamp na terenima FK "Bačka 1901"

17.08.2013. u 15:58h
Izvor: RTV City
„Bunt Kickt Gud“ predstavlja socijalni program u vidu uličnog fudbala koji sa radom započeo 1997. godine u Nemačkoj, i koji za cilj ima da decu skloni sa ulice, uči ih pravim životnim vrednostima i da vredno treniraju.
"Bunt Kickt Gud" kamp na terenima FK "Bačka 1901"

Pokrovitelj projekta svih proteklih godina je čuveni svetski fudbalski klub "Bayern" iz Minhena, koji projekat maksimalno potpomaže kako kadrovima tako i opremom. Tokom godine projekat traje 200. dana za čije vreme 5. različitih uzrasta odigra 1500. utakmica u letnjoj i zimskoj ligi, širom sveta. Grad Subotica domaćin je kampu od 2004. godine zahvaljujući saradnji lokalne samouprave i koordinatoru partnerskog projekta grada Minhena i Subotice, gospodina Hamida Sijerčića.

Veliki broj dece različitog uzrasta, porekla, kulture okupio se na stadionu FK "Bačka 1901." gde su kroz treninge i međusobne utakmice imali priliku da se upoznaju sa radom trenera koji dolaze iz zapadne Evrope, a pritom i da steknu nova poznanstva. Osnivač i koordinator projekta Rudiger Hajd, ističe da je „Bunt Kickt Gud“ postao jedan od značajnih projekata u svetu, i takođe izrazio ogromnu zahvalnost gradonačelniku Duliću i predsedniku FK „Bačka 1901“ Zoranu Markoviću na gostoprimstvu, a potom im podelio prigodne poklone sa logom projekta, i šalove čuvenog "Bayern" Minhena.

U nedelju na terenima stadiona FK „Bačka 1901“ učesnici projekta podeljeni u kategorije pionira i kadeta odigraće turnir, a po završetku turnira najboljim ekipama gradonačelnik Dulić uručiće prigodne nagrade kao uspomenu na još jedan uspešno održan kamp „Bunt Kickt Gud“-a.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2582
Povezane teme

fk bačka

fk bačka 1901

fudbalski klub bačka 1901

stadion kraj somborske kapije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.