Komentara: 31
Pregleda: 6366

Bunjevci treba da se ujedine, kaže Mirko Bajić

29.08.2012. u 17:39h
Izvor: RTV Yueco
Savez bačkih Bunjevaca je jasno definisao svoju politiku i pozvao odbornike Bunjevačke stranke da formiraju odborničku grupu u lokalnom parlamentu.
Bunjevci treba da se ujedine, kaže Mirko Bajić

Predsednik Saveza bačkih Bunjevac Mirko Bajić kaže da do danas nije dobio odgovor na to što Bunjevci nemaju zajedničku odborničku grupu što znači da ne mogu da predlažu kandidate u tela lokalnog parlamenta. Poziv Bunjevačkoj stranci i dalje je otvoren.

Bajić je istakao da treba da se jasno profiliše politički interes bunjevačke nacionalne zajednice i da se zalažu za za jačanje sopstvenih političkih pozicija, a ne da budu glasačka mašina za interese drugih političkih stranaka. Savez bačkih Bunjevaca ima odličnu saradnju sa sa drugim strankama, na republičkom nivou sa Srpskom naprednom strankom i Socijalističkom partijom Srbije, a na lokalu sa Demokratskom strankom, Savezom vojvođanskih Mađara i SPS-om.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 31
Pregleda: 6366
Povezane teme

bunjevci

mirko bajić

savez bačkih bunjevaca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.