Komentara: 29
Pregleda: 3564
Foto

Bunjevci izneli svoje probleme

09.06.2021. u 20:25h
Izvor: Subotica.com
Bunjevci izneli svoje probleme

Bunjevci u našem gradu i okolini okupljaju se u 18 udruženja, od kojih samo dva imaju svoje prostorije, a uz to se svakodnevno suočavaju sa skučenim i malim sredstvima za rad. To je samo jedan od problema koje su predstavnici Bunjevačkog nacionalnog saveta izneli Gordani Čomić, ministarki za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

- Ukazali smo i na jednakost prilikom zapošljavanja, implementacij službenog jezika i pisma, dijalog sa hrvatskom zajednicom koji ne postoji a  trebalo bi, jer ovakva situacija opterećuje i jednu i drugu zajednicu. Verujem da će naši problemi vrlo brzo biti analizirani i da će se rešavati – istakla je Suzana Kujundžić Ostojić, predsednica BNS.

Bunjevci izneli svoje probleme

Ministarka Čomić je saslušala zahteve Bunjevaca i poručila im da je ministarstvo, na čijem je čelu, alat nacionalnim manjinama u Srbiji za izgradnju ljudskih prava.

- Zahtevi su se ticali popisa stanovništva i mi smo učinili sve da se kreira atmosfera da se manjine sa svojim identitetom slobodno izraze, jer je iza manjine i za većinu važno da nacionalni saveti imaju neki vid kontrole u tom procesu. Strašno je važno upisati se u posebna birački spisak, kao i predstaviti manjine na javnom servisu, da upoznamo većinu sa znamenitim ljudima i kulturnom tradicijom – objasnila je ministarka Gordana Čomić .

Izvor: Subotica.com
Predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u poseti Bunjevačkom nacionalnom savetu Predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u poseti Bunjevačkom nacionalnom savetu Predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u poseti Bunjevačkom nacionalnom savetu Predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u poseti Bunjevačkom nacionalnom savetu Predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u poseti Bunjevačkom nacionalnom savetu Predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u poseti Bunjevačkom nacionalnom savetu Predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u poseti Bunjevačkom nacionalnom savetu Predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u poseti Bunjevačkom nacionalnom savetu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 29
Pregleda: 3564
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.