Komentara: 6
Pregleda: 2597

Budžet grada - prihodi u planiranim, rashodi izvan planiranih okvira

26.11.2012. u 10:20h
Izvor: Dnevnik "Akter"
Za prvih devet meseci gradski budžet je prihodovao tri četvrtine sredstava od godišnjeg plana, odnosno 3,5 milijardi dinara, što je čak 40 odsto više nego prošle godine, saopšteno je na sednici Gradskog veća. U tome najznačajniju stavku čini porez na dohodak, koji je veći čak za 100 odsto nego 2011. godine.
Budžet grada - prihodi u planiranim, rashodi izvan planiranih okvira

Većem ovogodišnjem budžetskom prilivu doprinele su i donacije Evropske unije, dobijene za prekogranične projekte, kao i prihodi od prodaje gradskog građevinskog zemljišta, pre svega jedne od vojnih kasarni, u iznosu od 150 miliona dinara.

Na rashodovnoj strani zabeležen je procentualno nešto veći utrošak nego prihod, i on iznosi 3,2 milijarde dinara, što čini 90 odsto planiranih rashoda. Najviše je utrošeno na funkcionisanje Direkcije za izgradnju grada, odnosno za realizaciju poslova u oblasti komunalne infrastrukture, ali i za oblast kulture i obrazovanja.

Iz stalnih rezervi potrošeno oko 16 miliona dinara, i to za intervencije tokom prošlogodišnje zimske vanredne situacije zbog snega i niskih temperatura, za šta je izdvojeno tri miliona, kao i za ublažavanje posledica štete od suše, na šta je utrošeno 13 miliona dinara.

Gradsko veće usvojilo je i izmene u programima javnih komunalnih preduzeća, a deo njih odnosi se na povećanje plata. Kako je izneto na sednici veća, povećanje plata zaposlenih neće biti kako je najavljeno u aprilu četiri odsto, a u oktobru 0,9 odsto, već će aprilsko povećanje iznositi 3,46 odsto, dok će u oktobru plate biti povećane za dva odsto, a te izmene će zahtevati svakako i izmene u budžetu, s obzirom da su pojedina javna preduzeća budžetski korisnici.

Izvor: Dnevnik "Akter"
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 2597
Povezane teme

budžet

budžet grada subotice

budžet lokalne samouprave

budžet subotice za 2011. godinu

gradski budžet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.