Komentara: 1
Pregleda: 3154

Brošura "Vodič za maturante"

28.02.2014. u 11:23h
Izvor: Subotica.com
U izdanju Studentskog parlamenta VTŠ i u saradnji sa Klubom studenata Građevinskog fakulteta u Subotici iz štampe je izašla informativna brošura "Vodič za maturante" koja je namenjena budućim brucošima i njihovom lakšem upoznavanju sa principima rada fakulteta i ESPB sistemom. Projekat je finansijski podržao Grad Subotica.
Brošura "Vodič za maturante"

Vodič za maturante izradili su "sveži" studenti koji su želeli na jedan jednostavan i prakitčan način približe srednjoškolcima čitav proces i terminologiju koja ih očekuje ukoliko se odluče za nastavak obrazovanja na visokim školama ili fakultetima.

"S obzirom da smo i mi koji smo učestvovali u realizaciji ovog projekta studenti koji su ove informacije tražili na drugim mestima, odlučili smo da pomognemo srednjoškolcima da se informišu o najbitnijim elementima visokog obrazovanja. Dosada smo već obišli nekoliko srednjih škola na teritoriji Subotice i reakcije učenika su vrlo pozitivne što nam govori da su informacije prezentovane u brošuri korisne za njih." - izjavila je Željka Radnović, autor projekta "Vodič za maturante".

Brošure sa korisnim informacijama za svakog budućeg studenta dele se unazad nekoliko dana po srednjim školama u Subotici, a za sve zainteresovane omogućili smo i preuzimanje brošure u elektronskom formatu. Link se nalazi pri dnu vesti.

"U narednom periodu želimo da kroz projekat realizujemo ideju koja bi bila nadogradnja ove priče, a to je Internet izdanje, odnosno web sajt na kojem bi grupisali sve ove korisne informacije uz pokrivanje lokalnih visoko obrazovnih ustanova, a sve u cilju približavanja maturanata materiji i nadamo se lakšem izboru u daljem obrazovnom procesu." - izjavio je Nemanja Dragičević, student Građevinskog fakulteta u Subotici je i jedan od učesnika u projektu "Vodič za maturante".

Projekat je finansijski pomogao Grad Subotica kroz namenska sredstva (100.000 dinara) u okviru konkursa za omladinske aktivnosti, a podršku su dali Studentski parlament Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice, kao i Klub studenata Građevinskog fakulteta, takođe iz Subotice.

Sam projekat je pripremila i napisala Željka Radnović, a grafičku pripremu i dizajn uradio je Dragan Čukanović.

Dodatak: Vodič za maturante u PDF formatu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 3154
Povezane teme

subotički maturanti

vtš

fakultet

građevinski fakultet

srednja škola

visoka tehnička škola strukovnih studija

studiranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.