Komentara: 1
Pregleda: 2193

Bronzana medalja za Čokića na stonoteniskom turniru u Budimpešti

06.02.2017. u 10:33h
Izvor: Subotica.com
U Budimpešti je za vikend održan tradicionalni međunarodni turnir "Janoš Molnar" za mlađe kadete (U12), 22. po redu, na kojem su nastupili i takmičari subotičkog Spartaka.
Bronzana medalja za Čokića na stonoteniskom turniru u Budimpešti

U konkurenciji takmičara iz 13 država, subotički klub su predstavljali Aleksandar Čokić i Stojan Kiš Lehel. Iako su bili malobrojni u Suboticu su se vratili sa medaljom.

Perspektivni Aleksandar Čokić je u Budimpešti osvojio treće mesto i bronzanu medalju, što u klubu smatraju fantastičnim rezultatom uzimajući u obzir da se Memorijalni turnir "Janoš Molnar" kotira kao jedan od najjačih turnira za mlađe kategorije u Evropi.

Čokić je u kvalifikacionoj grupi pobedio tri rivala, plasirao se na glavnu tablu od 64. U prvom kolu je bio slobodan, za ulazak u 16 je pobedio Nemca Rauck Liama sa 3-1, za ulazak među osam najboljih pobedio je Engleza Indijskog porekla Ananda Adila sa 3-0 i za medalju i ulazak među četiri najbolja Čokić je pobedio Irca Joyca Thomasa sa 3-2. U polufinalu je naišao na fenomenalnog Mađara Erika Hužvara koji mu je bio pretežak izazov, ali je u borbi za bronzu savladao drugog mađarskog takmičara Bence Baloga.

Drugi takmičar Spartaka bio je Stojan Kiš Lehel koji je imao tešku kvalifikacionu grupu i nije uspeo da se plasira na glavnu tablu.

Mlađe kadete Spartaka na memorijalnom turniru u Budimpešti vodio je trener Branko Brstina.

Bronzana medalja za Čokića na stonoteniskom turniru u Budimpešti

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 2193
Povezane teme

stoni tenis

stonoteniserski klub spartak

stonoteniski klub spartak

aleksandar čokić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.