Komentara: 45
Pregleda: 6689

Broj zaraženih i dalje u porastu, bolnica i Dom zdravlja pod velikim pritiskom, nadležni apeluju na pridržavanje mera i vakcinaciju

03.04.2021. u 10:31h
Izvor: Subotica.com  / RTS
Broj aktivnih slučajeva zaraze korona virusom u Subotici je i dalje u porastu. Tokom jučerašnjeg dana pregledano je više od 300 građana a kod njih 72 je potvrđeno prisustvo kovid-19. Stanje u bolnici je teško, lekari apeluju na poštovanje mera i vakcinaciju.
Broj zaraženih i dalje u porastu, bolnica i Dom zdravlja pod velikim pritiskom, nadležni apeluju na pridržavanje mera i vakcinaciju

Na kovid odeljenjima subotičke bolnice trenutno se nalazi 179 pacijenata, od čega 19 na intezivnoj nezi, 15 na aparatima za veštačku potporu pluća. Po informacijama do kojih je došao RTS, tokom jučerašnjeg dana u ovoj zdravstvenoj ustanovi, u kovid respiratornoj ambulanti, pregledana su 64 pacijenta, a trinaest ih je zadržano na daljem lečenju. Na ovaj broj treba dodati i 20 pacijenata (od ukupno 256 pregledanih) koji su nakon pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja (u Harambašićevoj ulici) zbog težeg stanja upućeni u bolnicu.

Po rečima dr Dušana Novčića, lekara u OBS, kliničke slike pacijenata su mnogo teže i mnogo brže  dolazi do pogoršanja zdravstvenog stanja pacijenata.

- Više od godinu dana  sam u crvenoj zoni, kao i mnoge moje kolege. Na samoj ivici smo izdrživosti, sve moje kolege doktori, sestre i tehničari su pod velikim su pritiskom. Dolaze nam pacijenti svih životnih doba, najviše radno aktivni građani, a primetno je i da u ovom talasu zaražavanje ide mnogo brže, a kliničke slike su dosta teške -  rekao je za RTS dr Novčić - S obzirom na epidemiološko stanje lično nisam za popuštanje mera, a ujedno bih apelovao na sve građane da poštuju sve mere jer tako će nam najviše pomoći.

Broj zaraženih i dalje u porastu, bolnica i Dom zdravlja pod velikim pritiskom, nadležni apeluju na pridržavanje mera i vakcinacijuZbog sve većeg broja priliva zaraženih bolnica je primorana da sve više odeljenja pretvara u kovid blokove, zbog čega je otežan rad sa pacijentima koji se leče od drugih bolesti i neophodni su im drugi specijalistički pregledi i zbrinjavanja.

Po najnovijim informacijama Instituta za javno zdravlje Vojvodine u Subotici je trenutno više od 1.400 osoba koje se vode aktivno kovid pozitivni.

Kako RTS saznaje, do sada je u Subotici barem jedanput vakcinisano oko 36,5 hiljada građana, dok je 16 hiljada primilo i drugu dozu. Danas na punktu za masovnu vakcinaciju u Novoj opštini pozvano je 330 građana koji će primiti drugu dozu vakcine "Sinofarm".

Građani koji se još uvek nisu prijavili za vakcinaciju to mogu učiniti i dalje na portalu eUprave, ili pozivom na telefon 0800 222 334, svakoga dana od 8 do 20 časova.

Izvor: Subotica.com / RTS
Postavljeno pre 3 godine i 2 nedelje
Komentara: 45
Pregleda: 6689
Povezane teme

korona virus

epidemija korona virusa

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.