Komentara: 9
Pregleda: 4511

Broj predmeta koji se odnose na migrante duplo smanjen

09.09.2013. u 16:19h
Izvor: RTV Yueco
Broj migranata u Subotici je značajno smanjen u odnosu na prošlu godinu. U Prekršajnom sudu u Subotici kažu da je za osam meseci zbog povrede prelaska državne granice bilo 599 predmeta, što je duplo manje nego prošle godine u ovo vreme. U Centru za zaštitu i pomoć tražilaca azila objašnjavaju da su sada migranti znatno organizovaniji i da se na razne načine snalaze prilikom prelaske državne granice.
Broj predmeta koji se odnose na migrante duplo smanjen

Subotica više nije stecište migranata. Najviše je migranata sa Kosova i Metohije 177, Sirije 37, Pakistana 82, Avganistana 27 i drugih afričkih zemalja.

Broj sirijskih izbeglica se iz dana u dan u Srbiji povećava. U Centru za pomoć tražiocima azila objašnjavaju da je ove godine 430 izbeglica iz Sirije zatražilo azil u Srbiji i da se očekuje povećan broj izbeglica u naredna dva meseca. Azilanti se zadržavaju u Turskoj i Grčkoj i onda dolaze u Srbiju, koja im služi kao tranzitna zemlja, jer svi oni imaju samo jednu želju, a to je da stignu do zemlja Evropske unije. Sa druge strane, ilegalni migranti sada su organizovaniji prilikom prelaska državne granice i ne zadržavaju se dugo u Subotici.

Ilegalni prelazak granice košta od 2.000 do 4.000 evra po osobi. Kazne za krivično delo krijumčarenja ljudi su od godinu dana do 10 godina. Reč je o hitnim predmetima. Niko od tražioca azila ili migranata ne želi da ostane u Srbiji, njihov jedini cilj su zemlje Evropske unije gde se nadaju da će pronaći bolje sutra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 4511

Povezana vest

Povezane teme

migranti

imigranti

ilegalni migranti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.