Komentara: 6
Pregleda: 3509

Briga o čistoći i otpadu na Paliću

09.05.2013. u 17:43h
Izvor: RTV City
U prostorijama mesne zajednice Palić, danas je održana konferencija za medije na kojoj je najavljena velika radna akcija, koja će se održati u subotu, 11.maja i projekat Najlepša ulica-najlepši vrt 2013.
Briga o čistoći i otpadu na Paliću

Iako se turistički deo Palića uredno održava stanovnici ovog naselja nisu zadovoljni stanjem u ostalim delovima, gde živi 90% stanovnika. Posle Prvomajskih praznika ostaje puno razbacanog smeća i odluka MZ je da akcija čišćenja naselja koja traje već šestu godinu za redom, od sada bude organizovana neposredno posle proslave Prvog maja.

Arpad Vereš, Komisija za ekologiju i zaštitu životne sredine: „Ove godine akciju ćemo održati naredne subote, 11.maja. Sastanak će biti iza Željezničke stanice na Paliću. Prošle godine smo imali 70 zainteresovanih i bila je velika radna akcija, sakupili smo 20 kubika smeća a sada očekujemo još više zainteresovanih. Molim akcijaše da donesu sa sobom alate iako smo prošle godine kupili alate ali se nadamo da ćemo ih zbog interesovanja brzo podeliti.“

Akcija počinje u 9 časova i trajaće do 13 časova a za akcijaše je predviđeno osveženje i ručak. Očekuje se oko 100 zainteresovanih a ako bude dovoljno ljudstva radiće se na više lokacija. Najugroženije lokacije nalaze se iza Željezničke stanice, na potezu ka Trgu Lasla Mađara, Zelengorskoj ulici i okolini Krvavog jezera. Zbog zaštite neke lokacije neće biti dostupne za uređivanje.

MZ Palić organizuje već tradicionalni konkurs za najlepšu ulicu i najlepši vrt a prijave će biti primane do 17.maja. Svi stanovnici, osim prošlogodišnjih pobednika, mogu da učestvuju a rezultati će biti objavljeni 25.maja.

Takođe, stanovnci Palića će do 17. maja moći u prostorijama MZ pismenim putem podneti predloge za dodelu priznanja zaslužnim Palićanima koji su doprineli podizanju ugleda naselja podizanjem njegovih duhovnih i materijalnih vrednosti.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3509
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.