Komentara: 5
Pregleda: 6212

Božićne i novogodišnje čestitke građanima Subotice

23.12.2016. u 15:45h > 21:19
Izvor: Subotica.com
Povodom predstojećeg verskog praznika Božića, kao i ulaska u 2017. godinu građanima Subotice obratili su se gradonačelnik, predsednik Skupštine grada, starešina Svetovaznesenjskog hrama u Subotici i subotički biskup.
Božićne i novogodišnje čestitke građanima Subotice

Božićna i novogodišnja poruka Bogdana Labana, gradonačelnika Subotice

Svim sugrađanima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru želim da ovaj veliki hrišćanski praznik provedu u krugu svoje porodice i prijatelja, u dobrom zdravlju, miru i sreći.  Neka vam Božić i predstojeća godina ispune domove toplinom i radošću.

Božićna i novogodišnja poruka Tivadara Bunforda, predsednika Skupštine Subotice

Svim sugrađanima želim blagoslovljene praznike! Iz sveg srca vam želim da Badnje veče i Božić provedete u sreći, miru i blagostanju, u toplini svojih domova, okruženi svojim najmilijima. U 2017. godini želim svima dobro zdravlje, sreću, puno uspeha i mnogo veselja!

Božićna i novogodišnja poruka prezvitera Dragana Stokina, starešine Svetovaznesenjskog hrama u Subotici

Iskreno želim i Bogomladencu se molim da se duhom svojim svetim useli u sve nas, da nas prosvetli kao što je obasjao mračnu pećinu vitlejemsku da prožme sobom svaku delatnost našu, da svešteničke besede i razgovori budu inspirisani Jevanđeljem koje spasava, a ne zemnom politikom i onim što razara, da političari, funkcioneri i svi javni delatnici delaju i zemlje svoje ustrojavaju po blagoslovu Gospodnjem u sadejstvu duha njegovog, duha koji na dobro ustrajava i od propasti spasava. Da se mladi žene i udaju, da decu sebi na radost rađaju, da nam prosveta decu prosvećuje, da se svi stradalnici od stradanja svojega spasu, da ratovi prestanu i da se razorene zemlje nanova sagrade i oporave, da se one koji su proterani sa ognjišta i od domova svojih kući vrate, da se mir Božiji ovaploti u punoći, da ne ostane Božić samo skrajnuti povod za zemaljsko slavlje i telesnu nasladu. Neka zaista bude ono što treba da bude, poziv i priziv svima nama u večnu radost zarad koje nas je Gospod stvorio i u koju nas je prizvao da se u njoj radujemo. Čestit i blagosloven Božić želim vam od srca - poručio je starešina Hrama Svetog vaznesenja Gospodnjeg, Dragan Stokin.

Božićna i novogodišnja poruka Ivana Penzeša, biskupa subotičkog

Kršćanska braćo i sestre, ovih se dana molitva sama od sebe uzdiže iz svakog srca. Možda se još više naprosto šuti, moleći za sve ljude, za život za mir, za sreću, za osobito voljene osobe, za djecu i mlade. Ovim mislima želim svima čestit Božić i blagoslovljenu Novu godinu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 6212
Povezane teme

katolički božić

biskup Ivan Penzeš

božić

bogdan laban

dragan stokin

tivadar bunford

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.