Komentara: 4
Pregleda: 2870

Božićna akcija Soroptimist kluba

18.12.2014. u 10:29h
Izvor: Subotica.com
Članice Soroptimist kluba priredile su juče Božićnu akciju za učenike Muzičke škole kroz koju su dopremili pretežno prehrambene artikle koji su podeljeni deci iz socijalnog ugroženih porodica.
Božićna akcija Soroptimist kluba

“Predsednica Mesne zajednice Palić je naša članica i imali su jednu izložbu slika talentovane dece  gde se posebno se istakao jedan dečak, zove se David, i ima 7 godina. Na tom takmičenju je dobio prvu nagradu. Posle smo ispitali porodičnu situaciju, ispostavilo se da su veoma siromašni, čak skoro ni prozora nemaju, nemaju struju. Imaju šestoro dece, najmlađa je beba od 6 meseci. Odneli smo im puno prehrambenih artikala, jako su se obradovali“ – rekla nam je Livia Biro predsednica Soroptimist međunarodnog kluba Subotica.

Članice Soroptimist kluba otpremile su juče prepodne pomoć u vidu prehrabenih proizvoda Davidovoj mnogočlanoj porodici . Nehumani uslovi i težak život te porodice, te Davidov talenat za slikanje bili su povod da baš njih članice kluba obraduju.

Šta je Soroptimist klub?

“Soroptimist je međunarodni klub za žene. Osnovan je prvi put u Srbiji, u Subotici. U svetu ima oko  12 000 članica iz 130 zemalja, i mi smo 131 zemlja. Pripadamo Evropskoj Federaciji, a postoje i još Južni Pacifik Federacija, Američka Federacija, Severna Irska Federacija. Sada imamo 21 članicu. Okupljamo žene koje su poznate u svojoj struci, iz raznih oblasti, prosvete, zdravstva, ekonomije, kulture“ - upoznala nas je predsedsednica sa radom kluba.

Božićna akcija Soroptimist kluba

Posle donacije u vidu prehrabenih proizvoda mnogočlanoj porodici, članice Soroptimist kluba su nastavile svoju Božićnu akciju i obradovale učenike Muzičke škole, juče u 18 časova.

“Naša ciljna grupa je Muzička škola koja ima jako lepu i dugu tradiciju, ima puno talentovne dece koja su iz siromašnih porodica. Direktorica je napravila spisak, u pitanju je dvadesetoro dece i njih ćemo danas nagraditi. Oni su ujedno i dobitnici nagrada na raznim takmičenjima. Pored slatkog paketa dobijaju i vaučer od 1.000 dinara koje mogu da potroše u prodavnici Alex Pro Music“ - istakla je gospođa Biro.

Božićna akcija Soroptimist kluba

Članice kluba mogu da postanu sve žene koje su dobronamerne, koje žele da pomognu, koje imaju osećaj empatije prema drugima, a isto tako su uspešne u svom poslu.

Najistaknutija tema u Evropskoj Federaciji Soroptimist je kako da se borimo protiv nasilja nad ženama. I time će se između ostalog članice kluba sa zadovoljstvom  i posvećeno baviti u narednom periodu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2870
Povezane teme

muzička škola

soroptimist klub

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.