Komentara: 6
Pregleda: 7518
Foto

Borko Milošev odlikovan ordenom za donatora crkve na Prozivci

07.01.2023. u 12:30h
Izvor: Subotica.com
Blagoslov je znati dati, a dar za veru je blagoslov za dušu – govorili su naši stari. Ove snažne reči, kojih dok slavimo najradosniji hrišćanski praznik svi treba da se setimo, osvetljavaju put našem sugrađaninu Borku Miloševu, koji nesebično pomaže izgradnju Hrama Svetog Nektarija Eginskog na Prozivci.
Borko Milošev odlikovan ordenom za donatora crkve na Prozivci

Njegovo plemenito delo i ljubav prema Crkvi koju u svim prilikama pokazuje, Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije nagradio je letos Ordenom Svetog Save drugog stepena.

Rođeni Subotičanin sa porodicom već godinama živi u Alentaunu u Pensilvaniji, gde je završio Univerzitet u Betelhemu – matematičke studije i finansijske ekonomije kao student generacije.  Do 2013. godine radio je u Njujorku kao investicioni bankar, a zatim je u Pensilvaniji osnovao svoju investicionu firmu. Ali svoj grad ne zaboravlja.

- Od 1999. smo Americi i već posle godinu dana počeli smo pomožemo naše ljude putem humanitarne organizacije koja brine o raseljenim Srbima i njihovoj deci. Od gospođe Milosave sam saznao da se gradi hram na Prozivci i tako sam počeo da doniram za njegovu izgradnju – priča nam Borko Milošev. – Bez obzira što sam daleko, Subotica mi je u srcu i srećan sam što imam priliku i mogu da pomognem. Kada počnete da donirate, onda vam Bog sam otvori put i pokaže šta treba da radite. Osetio sam da ovo treba da radim i puno mi je srce kada vidim kako izgradnja napreduje i da će uskoro ljudi da se sabiraju oko crkve.

Borko Milošev odlikovan ordenom za donatora crkve na Prozivci

Borko Milošev odlikovan ordenom za donatora crkve na ProzivciVisoko crkveno priznanje dodijeljeno je Miloševu na prijedlog Njegovog preosveštenstva episkopa bačkog Irineja i crkvene opštine Subotice.

- Velika mi je čast što sam primio orden od patrijarha Porfirija i zahvalan sam na tome i prilici da upoznam crkvene velikodostojnike i razgovaram sa njima. Crkva se privodi kraju, ali ću svakako nastaviti da pomažem svoj grad na druge načine. Svi koji mogu da pomognu treba to da čine, koliko ko može. Zadatak svih nas je da ostavimo  svet boljim nego što jeste, a sve što radim, činim zbog toga da pomognem ljudima oko sebe i onima kojima je pomoć potrebna. Malo po malo to je postalo moja misija – poručuje Milošev.

Borko Milošev odlikovan ordenom za donatora crkve na ProzivciBožić je vreme darivanja ali čar nije u poklonu već u osmehu, toplini i radosti koju on izmami i onome ko daruje i onome ko dar prima.

Ekipa protala Subotica.com svim čitaocima želi srećan i blagosloven Božić.
Mir Božji, Hristos se rodi!

Borko Milošev odlikovan ordenom za donatora crkve na ProzivciBorko Milošev odlikovan ordenom za donatora crkve na Prozivci

Izvor: Subotica.com
Hram Svetog Nektarija Eginskog Hram Svetog Nektarija Eginskog Hram Svetog Nektarija Eginskog Hram Svetog Nektarija Eginskog Hram Svetog Nektarija Eginskog Hram Svetog Nektarija Eginskog Hram Svetog Nektarija Eginskog Hram Svetog Nektarija Eginskog
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 7518

Povezana vest

Povezane teme

hram svetog nektarija eginskog

crkva na prozivci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.