Komentara: 53
Pregleda: 8177
Foto

Borba za kap vode u Donjem Tavankutu

05.08.2022. u 14:40h
Izvor: Subotica.com
Meštani Donjeg Tavankuta već čitavu deceniju svako leto strahuju zbog moguće nestašice vode. Ove godine situacija je kulminirala, bunari bušeni na manjoj dubini su presušili, dok je na onim bunarima koji su bušeni na 50 i više metara pritisak vode slab. Pokrivanje ovog naselja gradskom vodovodnom mrežom jedino je trajno rešenje - izričiti su meštani.
Borba za kap vode u Donjem Tavankutu

Da je pritisak vode iz godine u godinu sve slabiji potvrdio nam je Grgo Orčić i dodao da je ovo leto situacija kulminirala. U njegovom domaćinstvu vode nema već puna dva meseca, pa je svaki dan posvećen nabavci ove dragocene tečnosti.

- Celo leto vodu za kupanje dovlačim u buradima s česme u parku, ali i tamo je pritisak već vrlo slab. Vodu za piće kupujem, a za kuvanje uzimam od komšije. Međutim, ni kod komšije situacija nije sjajna pa mi u šali kaže da uzmem samo malo vode kako bi mu preostalo za nedeljnu supu. Iako sam posadio baštu, sve je propalo, jer nemam kako da zalivam .

Borba za kap vode u Donjem TavankutuKako kaže naš sagovornik, majstor mu je rekao da je neophodno da buši novi bunar i to na minimalnoj dubini od 50 metara za šta je potrebno izdvojiti oko 1.500 evra.

To je za mene izuzetno skupa investicija, što je najgore ni to nije garancija da će problem biti trajno rešen. Jedino što nas može spasiti je hitno pokrivanje našeg naselja vodovodnom mrežom. Svi oko nas imaju vodovodnu mrežu počev od Male Bosne, Đurđina, Bajmoka, Mišićeva, samo mi još uvek čekamo - zaključuje ovaj Tavankućanin.

I bunar Pere Jaramazovića presušio je pre dve nedelje, ovaj meštanin Tavankuta uspeo je da reši problem, ali pitanje je do kada.

Borba za kap vode u Donjem TavankutuMajstor je izbušio još oko metar i po i došao do vode. Ugradili smo i novu pumpu, ali niko ne može da mi garantuje da već sutra neću ponovo ostati bez vode - tvrdi Pero - Komšinici od 82 godine je takođe presušio bunar. Toj ženi je jako teško da se snađe. Sin joj dovlači vodu u buradima, od mene uzima za kuvanje, ali strepi od zime, ne zna šta je čeka. Mora da buši novi bunar, a majstori su prezauzeti i ne znaju da li će stići to da odrade ovo leto. Eto, tako mi živimo u 21. veku.

Izvor: Subotica.com
Problemi stanovnika Jugoslovenske ulice u Donjem Tavankutu Problemi stanovnika Jugoslovenske ulice u Donjem Tavankutu Problemi stanovnika Jugoslovenske ulice u Donjem Tavankutu Problemi stanovnika Jugoslovenske ulice u Donjem Tavankutu Problemi stanovnika Jugoslovenske ulice u Donjem Tavankutu Problemi stanovnika Jugoslovenske ulice u Donjem Tavankutu Problemi stanovnika Jugoslovenske ulice u Donjem Tavankutu Problemi stanovnika Jugoslovenske ulice u Donjem Tavankutu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 53
Pregleda: 8177
Povezane teme

tavankut

donji tavankut

suša

bunar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.